Legume. Cum să le alegi pe cele mai bune

Legumele si fructele trebuie alese cu grijă
Legumele sunt cele mai importante alimente pentru o masă echilibrată și sănătoasă. Specialiștii ne dau câteva sfaturi pentru a le alege cu grijă.

Legume proaspete fac parte din dieta bogată în nutrienți și pot fi ieftine, atunci când sunt cumpărate în sezon.

Sfaturile simple de selecție vă vor permite să alegeți cele mai bune produse pentru a vă bucura de mese delicioase și, la fel de important, să vă păstrați legumele pentru a maximiza aroma și "durata de valabilitate", scrie MedicineNet.

Sfaturi pentru alegerea celor mai bune legume

Broccoli ar trebui să fie verde smarald, în formă de buchețele strânse și tulpină umedă. Tulpina nu ar trebui să arate ofilită sau uscată. Depozitați în frigider într-o pungă închisă.

Morcovii ar trebui să fie fermi și portocaliu strălucitor, fără nunațe de verde sau pete moi maro. Frunza trebuie să fie verde și stufoasă, (utilizați-le pentru a adăuga arome la supe). A se păstra într-o pungă închisă în frigider.

Vinetele ar trebui să aibă o consistență fermă și să fie puțin grele în mâna ta. Coaja sa trebuie să fie lipsită de pete și să fie lucioasă. Se păstrează la frigider într-o pungă de produse închise.

Ceapa trebuie să fie fermă la atingere fără zone moi. Acestea ar trebui să aibă coajă închisă bine, fără mucegai sau pete întunecoase. Depozitați într-un loc răcoros, întunecat, cum ar fi un sertar de bucătărie adânc.

Spanacul ar trebui să aibă frunze verzi, fără fâșii sau pete întunecate. Refrigerați într-o pungă de produse închise, căptușită cu prosop de hârtie.

Roșiile trebuie să fie ușor moi la atingere, cu codițe dacă este posibil și fără pete întunecate sauzdrobite. Nu le păstrați în frigider.

Zucchini ar trebui să aibă o coajă verde închisă, fermă, lipsită de pete și zgârieturi, dar să rebuie să fie netedă și uot de zgâriat sau zdobit. Dacă nu se zgârie ușor, înseamnă că e moale și veșted. Depozitați-l într-o pungă de produse închise în frigider.

Vine sezonul legumelor, iar cea mai valoroasă și sănătoasă masă este compusă din multe legume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel