Alimentația în sezonul rece poate fi...
La vârsta adultă, organismul începe să simtă un oarecare declin, iar riscul apariției unor boli precum demența, boala Parkinson, boala Alzheimer, dar și bolile reumatice crește din ce în ce mai mult.
De aceea, trebuie să încercăm să prevenim îmbătrânirea, să o prevenim pe cea a pielii, să acordăm mai multă atenție la ceea ce mănânci și bei. Puțini oameni știu că o legumă consumată zilnic ar putea fi un panaceu din acest punct de vedere.
Pe lângă soluțiile privind semnele îmbătrânirii de pe mâini sau de pe față, trebuie să acționăm și din interior și să dăm corpului tot ce are nevoie pentru a încetini îmbătrânirea celulară.
Începem să înțelegem că îmbătrânim, când apar câteva semne de necontestat. Corpul nu mai răspunde așa cum o făcea cu câțiva ani înainte, iar pe corp încep să apară ridurile. Dar, de-a lungul timpului, au fost identificate remedii care pot încetini progresul bătrâneții.
În special, există unele alimente care, dacă sunt consumate în mod corect, pot fi de un ajutor neprețuit. Conform unor studii, o legumă indicată pentru a încetini îmbătrânirea este sfecla roșie.
Sfecla roșie este o legumă, care se prezintă sub diferite soiuri. Există soiuri perfecte pentru hrănirea animalelor, dar și soiuri potrivite pentru rețete delicioase. Oricum, sfecla roșie are o serie de beneficii mari pentru sănătate.
Beneficii și contraindicații
Sfecla roșie este bogată în vitamine și săruri minerale, antioxidanți și flavonoide. În plus, sfecla conține multă apă și fibre. Aceasta înseamnă că este capabilă să întărească sistemul imunitar, care va combate afecțiunile sezoniere. Sfecla roșie este valoroasă pentru îmbunătățirea digestiei, pentru purificare și pentru îmbunătățirea circulației sângelui.
Vitaminele A și C și antioxidanții pot să protejeze celulele de starea oxidativă, afecțiunea care determină îmbătrânirea. În plus, blochează radicalii liberi, dușmanii corpului și ai pielii.
Sfecla roșie este capabilă să prevină bolile de inimă, să controleze anemia, să regleze tensiunea arterială, să reducă colesterolul rău.
Există însă și contraindicații, ca în toate alimentele. Sfecla stimulează producerea de sucuri gastrice. Din acest motiv cantitățile consumate trebuie verificate de un nutriționist. Experții sfătuiesc să nu consumați sfeclă dacă aveți probleme cu stomacul sau pietre la rinichi.
Mănâncă zilnic pătrunjel, spun nutriționiștii, deoarece este plin de vitamine și nutrienți. Pătrunjelul reprezintă o adevărată comoară pentru sănătate.
Printre beneficiile aduse, se numără și ameliorarea durerilor cauzate de artrită, prin urmare, mănâncă zilnic pătrunjel, dacă vrei să fii sănătos.
Consumând frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Nutriționiștii recomandă să se consume frunzele proaspete de pătrunjel, însă chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.
Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică
Pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen, adică substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Planta acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.
Dacă vei consuma pătrunjel în fiecare zi, aportul de acid folic protejează vasele sanguine și reduce riscul de infarct.
Beneficiile pătrunjelului
Pătrunjelul are un nivel ridicat de betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și mai multă vitamina C decât citricele. Planta are efect hidratant, hrănitor, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește capacitatea de asimilare a substanțelor nutritive a majorității organelor.
Betacarotenul contribuie la asimilarea proteinelor, aduce multiple beneficii ficatului și protejează plămânii și colonul. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme.
Fluorul se întâlnește în abundență în pătrunjel. Fluorul din pătrunjel are o structură complet diferită molecular de fluorul produs chimic.
Aceste alimente obișnuite te împiedică să slăbești. Nu le mai consuma, iar rezultatele te vor bucura
Acidul folic, una din cele mai importante vitamine din grupul b-urilor, cu rol important in sănătatea sistemului cardiovascular. O jumătate de ceașcă de pătrunjel proaspăt sau o lingură de pătrunjel uscat oferă necesarul zilnic de fier.
Pătrunjelul este bogat în vitamina K. De asemenea, pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât orice alta leguma: 100 grame conțin 166 mg vitamina C, de trei ori mai mult decât portocalele.
Substanțele componente din uleiul volatil al pătrunjelului inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acționează asemănător antioxidanților care neutralizează anumite tipuri de substanțe cancerigene. Pătrunjelul mai conține: calciu, fosfor, potasiu potasiu, mangan și sulf. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...