Legătura neștiută dintre nutriție și emoții. Ce alimente AR TREBUI să consumi pentru starea de bine

Alimente
În mod greu de imaginat, există o legătură între emoțiile noaste și ceea ce mâncăm. Iată ce spun specialiștii despre asta.

Alegerile noastre alimentare și tiparele de alimentație ne determină nu numai sănătatea fizică, ci și bunăstarea mentală și emoțională. Legătura dintre dietă și emoții provine din relația strânsă dintre creier și tractul gastrointestinal, adesea cunoscut sub numele de „al doilea creier”. Tractul gastrointestinal este format din miliarde de bacterii care influențează în mare măsură producția de neurotransmițători în creier, substanțe chimice care transportă mesaje de la intestin la creier. Consumul de alimente procesate și de produse zaharoase poate provoca o creștere temporară a hormonilor de „senzație de bine”, dar tinde să hrănească bacteriile „rele” din intestin, ceea ce poate duce la inflamație și proastă dispoziție.

Respectarea unei diete sănătoase care include o mulțime de fructe și legume poate duce la o perspectivă mai fericită, o concentrare sporită și mai puține schimbări de dispoziție. A fi atent la ceea ce puneți în farfurie poate ajuta la simptomele de depresie și anxietate.

Iată o listă cu alimente care pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și la menținerea bunăstării emoționale sunt următoarele.

Alimente integrale

Asigurați-vă că mâncați alimente neprocesate sau minim procesate care nu conțin zahăr adăugat, amidon, arome și alți conservanți. Câteva exemple de alimente integrale includ cereale integrale, fructe proaspete, legume, pește, ouă etc. Consumul de alimente integrale vă poate menține în stare bună și vă poate preveni oboseala, lenea și tulburările de dispoziție.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Băutura pe care NU ar trebui să o bei niciodată dacă ai hipertensiune arterială

Fibre

Alimentele bogate în fibre ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, încetinind absorbția zahărului în sânge, ceea ce ajută la reducerea efectelor stresului.

Fibrele mențin, de asemenea, senzația de sațietate pentru mai multe ore, ceea ce ajută la evitarea creșterilor de zahăr în sânge.

Ciocolata neagra

Bogată în antioxidanți, ciocolata neagră are mulți compuși care stimulează starea de spirit ce declanșează un răspuns psihologic pozitiv și îmbunătățește starea de spirit. Bogată în flavonoide care favorizează sănătatea, ciocolata neagră crește fluxul de sânge către creier și îmbunătățește funcționarea generală a creierului.

Nuci și semințe

Îmbogățite cu proteine, grăsimi sănătoase și fibre, nucile și semințe nu numai că reprezintă o alternativă sănătoasă pentru gustări, dar produc și serotonină care stimulează starea de spirit și susțin un creier sănătos. Nucile și semințele sunt bogate în triptofan, zinc și seleniu, care ajută la scăderea riscului de depresie.

Proteine ​​slabe

Sursele bune de proteine, cum ar fi carnea de pui, peștele, ouăle, boabele de soia etc, permit organismului să împrumute o cantitate suficientă de energie și să sporească concentrarea.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel