Legătura dintre inactivitate și cancer: un motiv serios să te apuci de mișcare
02 feb 2022, 16:35

Mișcare fizică
Un nou studiu arată că lipsa mișcării crește riscul de cancer. Iată un motiv în plus pentru a începe să faceți mișcare.

Dacă aveți nevoie de un alt motiv pentru a vă mișca în această iarnă, luați în considerare acest lucru: un studiu publicat online pe 4 octombrie 2021 de jurnalul Medicine & Science in Sports & Exercise sugerează că în Statele Unite ar putea fi evita zeci de mii de cazuri de cancer în fiecare an, dacă toți americanii ar începe să facă mai multă mișcare.

Cercetătorii au evaluat activitatea fizică auto-raportată a mai mult de jumătate de milion de adulți din SUA, precum și cazurile de cancer la adulți în fiecare stat și Districtul Columbia din 2013 până în 2016. Oamenii de știință au estimat că aproximativ 3% din cazurile de cancer pe an (aproximativ 46.000 ) ar putea fi atribuită inactivității - definită ca efectuarea a mai puțin de 300 de minute de exerciții pe săptămână, potrivit Harvard Medical School.

Citește pe DC Medical: Grăsimea, bună sau rea, are rol în sănătatea inimii: Ce face diferența

Ratele de cancer de stomac, uter, colon, esofag, sân și vezică urinară au fost toate mai scăzute în rândul persoanelor mai active fizic, în special în rândul celor care făceau cel puțin 300 de minute pe săptămână de activitate de intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid. Asta înseamnă aproximativ 43 de minute pe zi. Deoarece acesta este un studiu observațional, nu dovedește că creșterea activității fizice va reduce riscul de cancer. Dar există dovezi puternice că acest nivel de activitate este, de asemenea, asociat cu un risc mai scăzut de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet, demență și, posibil, multe tipuri comune de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?