Leac împotriva cancerului din adâncul pădurilor. Demonstrat științific

Cancer
Compușii care se găsesc în brebenoc (Catharanthus roseus), o plantă perenă originară din Madagascar, formează baza pentru o serie de medicamente utilizate în mod obișnuit în domeniul cancerului.

Dintre cei 70 de alcaloizi diferiți găsiți în brebenoc, cei doi compuși primari utilizați în medicamentele anticanceroase sunt alcaloizii puternici vinca, vinblastină și vincristină.

Alcaloizii sunt compuși care conțin azot și care se dovedesc a fi foarte importanți pentru sănătatea umană. În cadrul familiei de alcaloizi există acelea cu proprietăți antiparazitare, antidiabetice, anticanceroase, antihipertensive și / sau antiastmice, pentru a numi doar câteva.

Medicamente esențiale, pe lista Organizației Mondiale a Sănătății


În afară de vinblastină și vincristină, alți doi cunoscuți pentru puterile lor de combatere a cancerului sunt vinorelbina și vindesina. Toate vindesinele au fost aprobate pentru utilizare în S.U.A., iar vincristina și vinblastina sunt incluse în lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Un alcaloid vinca, denumit vinflunină, dezvoltat în 2008, a fost aprobat în Europa pentru tratamentul anumitor tipuri de cancer al vezicii urinare. De asemenea, este investigat pentru utilizarea împotriva altor malignități. Alte aplicații medicale includ tratamentul diabetului zaharat și hipertensiune arterială. Efectele lor citotoxice au câștigat însă cea mai mare atenție.

Alcaloizii sunt a doua cea mai utilizată clasă de medicamente pentru cancer, astăzi. Acestea au fost inițial descoperite de doi oameni de știință canadieni, Robert Noble și Charles Beer, în anii 1950.

În acea perioadă, Gordon Svoboda, cercetător medical, a adăugat brebenocul pe lista sa de cercetare, după ce a auzit despre utilizarea sa pentru diabet, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În 1958, Gordon a descoperit că extractul din plantă a avut rezultate remarcabil de bune în testele anticanceroase.

Utilizare împotriva leucemiei


În același an, Noble și Beer și-au prezentat propriile concluzii la un simpozion de cercetare de la Academia de Științe din New York. Cei trei specialiști au concluzionat că, deoarece extractul de brebenoc a redus numărul de celule albe din sânge, ar putea fi util împotriva leucemiei - o boală caracterizată prin proliferarea celulelor albe din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel