Lavanda, remediu împotriva tulburărilor de anxietate. Ce alte beneficii are asupra organismului

Ulei de lavandă făcut de casă. Foto: Pixabay
Când te gândești la lavandă, probabil că te gândești la proprietățile sale calmante și la mirosul său unic și liniștitor. În timp ce acestea sunt caracteristici cheie ale acestei plante, ea are o serie de alte beneficii pentru sănătate.

Nu este un secret că lavanda este folosită pentru a ajuta oamenii să se calmeze și să doarmă mai bine noaptea. Este greu să găsești o loțiune de noapte sau un spray de cameră care să nu conțină ulei de lavandă. 

Mai multe studii au sugerat că utilizarea aromoterapiei cu lavandă poate ajuta oamenii să adoarmă mai repede și să aibă un somn mai bun, potrivit Verywell Mind.

Un alt beneficiu care merge mână în mână cu somnul este capacitatea lavandei de a reduce simptomele de anxietate. Mai multe studii au indicat faptul că inhalarea parfumului de lavandă poate ajuta la reducerea simptomelor temporare de anxietate. 

De asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor în cazul persoanelor diagnosticate cu o tulburare de anxietate, dar eficacitatea sa va varia foarte mult în funcție de diagnosticul unic al cuiva. 

Citește continuarea pe Spectacola și află ce efecte benefice mai are lavanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel