LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect
24 sep, 16:19
LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect. Acțiune: Latanoprost: analog de prostaglandine. Timolol: beta-blocant.
Foto: Pixabay

LATANOPROSTUM + TIMOLOLUL – prospect:

Denumiri comerciale: ARUCOM, GLAUTAN PLUS, XALCOM 

Forma: Soluție oftalmologică

Indicații: Scăderea presiunii intraoculare crescute la pacienți cu hipertensiune oculară sau glaucom cu unghi deschis, care prezintă intoleranță sau răspund insuficient la alte medicamente ce scad presiunea intraoculară.

Contraindicații: Hipersensibilitate la latanoprost, timolol sau la oricare din componentele produsului. Astm bronșic sau antecedente de astm bronșic, bronhopneumopatie cronică obstructivă severă. Bradicardie sinusală, bloc atrioventricular de gradul II sau III, insuficiență cardiacă insuficient controlată prin tratament, șoc cardiogen.

Atenție!: Xalcom conține clorură de benzalconiu care se poate depune în lentilele de contact moi, de aceea Xalcom nu trebuie administrat în timpul folosirii acestor lentile. Lentilele trebuie îndepărtate înaintea administrării picăturilor și nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute. Xalcom poate modifica treptat culoarea ochilor prin creșterea numărului de melanozomi (granule de pigment) în melanocite. Șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Hiperpigmentarea irisului, iritație oculară cu senzație de înțepătură, arsură și prurit, hiperemie conjunctivală, keratită, conjunctivită, blefarită, durere oculară, cefalee și erupție cutanată.


Ştiri Recomandate

BETAMETHASONUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri