Laszlo Attila, BOMBA SERII: Rapoartele de după Piatra Neamț, înregistrate TOATE la Ministerul Sănătății! Prea mulți pacienți într-un salon

Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat
Dr Laszlo Attila, secretar al Comisiei de Sănătate din Senat, a explicat că toate rapoartele inclusiv planul de acțiuni, cu tot cu costuri și perioadă de punere în aplicare, sunt înregistrate la Ministerul Sănătății. Mai mult, la Matei Balș trebuiau să fie doar 2 pacienți în salon. El a spus că medicii au mâinile legate pentru că nu au voie să refuze pacienții și ca să-i trateze pe toți fac improvizații. 

Senatorul medic Laszlo Attila a declarat că, conform legislației în vigoare, spitalele mai ales cele COVID-19 nu au voie să refuze pacienții. De asta, ajung să facă improvizații internând în același salon mai mulți oameni decât ar trebui.

Aceste instituții care tratează pacienți COVID-19 „au o ordonanță de urgență prin care sunt obligați ca să acorde asistența. Și trebuie să interneze pacienți chiar dacă depășesc capacitatea pe care o au”, a spus senatorul. 

În plus, a spus Laszlo Attila, toate rapoartele după tragedia de anul trecut de la Piatra Neamț sunt oficial înregistrate la Ministerul Sănătății: două de anul trecut din decembrie, iar al treilea, cel mai important, de la jumătatea lui ianuarie. 

„Raportul preliminar de la (Piatra Neamț, n.r.) este acolo din 16 decembrie, Planul de măsuri este înregistrat din 23 decembrie, Raportul ISU făcut este din 14 ianuarie 2021 la Ministerul Sănătății. (...) Planul de măsuri pentru remedierea în regim de urgență, cu stabilirea sumelor necesare, pe două sute și ceva de instituții, cine este responsabilul care trebuie să îl pună în aplicare și termenul stabilit. (...)

Aceste câteva instituții sunt asaltate de pacienți și vrând, nevrând, în cazul celor de la Matei Balș, standardul prevede că într-un astfel de salon se pot ocupa de 2 pacienți! Deci inclusiv infrastructura, și dacă vă uitați în aceste rapoarte este precizat că la Matei Balș sunt asigurate cele 12 prize pentru fiecare pat. Sunt asigurate cele 2 prize pentru oxigen sau nu știu care este termenul care a fost folosit.

Dar atunci când tu ești pus în situația că tu trebuie să te ocupi și de al treilea pacienți, trebuie să îi găsești loc, trebuie să și improvizezi. Și ai două variante, sau folosești infrastructura pe care o ai pe perete, și încerci să îi asiguri necesarul de oxigen, pentru că în urma tratamentului are nevoie de acest lucru, sau ceea ce s-a întâmplat probabil, a fost suplimentat cu aceste butelii pentru că nu mai era debit”, a explicat senatorul medic Laszlo Attila, care a citit rapoartele în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel