Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
„Varianta Lambda de coronavirus este purtătoare a unei serii de mutații cu implicații fenotipice suspectate, cum ar fi o potențială transmisibilitate mai mare sau o posibilă rezistență crescută la anticorpi neutralizanți”, a raportat OMS în luna iunie. În prezent, această tulpină este prezentă în aproape 30 de țări din lume.
Cu toate acestea, nu există încă studii fiabile sau concluzii ferme cu privire la această variantă.
Varianta a fost identificată pentru prima dată în Peru, în luna august 2020. În această țară, în 81% dintre toate cazurile de coronavirus analizate din aprilie a fost identificată varianta lambda. În Argentina și Chile, cifra a fost de aproximativ o treime în ultimele luni.
Lambda a fost clasificată drept "variantă de interes", nefiind deocamdată la fel de periculoasă ca Delta, considerată "variantă de îngrijorare", potrivit euronews.com.
"Unul dintre motivele pentru care este greu de înțeles amenințarea reprezentată de Lambda, folosind cercetările din laborator, este că are un set neobișnuit de mutații, în comparație cu alte variante. Lambda are un model unic de șapte mutații în proteina spike, pe care virusul o folosește pentru a infecta celulele umane", a declarat doctorul Jeffrey Barrett, director la Institutul Wellcome Sanger din Marea Britanie, pentru Financial Times.
Un studiu al NYU Grossman School of Medicine (care nu a fost încă evaluat de medici), publicat pe 3 iulie, a sugerat că vaccinurile sunt, de fapt, eficiente împotriva variantei Lambda.
Variantele coronavirusului sunt împărțite de către OMS în două categorii: „variante de interes”, ce conduc la apariția unor cazuri grupate sau se manifestă în mai multe țări - Lambda aparține acestei categorii; „variantele îngrijorătoare”, la un nivel mai ridicat, despre care s-a dovedit că sunt mai infecțioase, mai greu de controlat sau conduc la forme mai grave de boală.
A doua categorie include, spre exemplu, varianta Delta, descoperită inițial în India, care a determinat autoritățile britanice să amâne eliminarea restricțiilor anti-Covid-19, măsură care ar fi trebuit să intre în vigoare la 21 iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...