Lămâia nu trebuie să lipsească din casă. Zece rețete de frumusețe cu acest fruct citric

Lămâia nu trebuie să lipsească din casă.  Foto: Freepick @rawpixel.com
Lămâia este un dar al naturii, plin cu vitamine, antioxidanți, acizi, emolienți și agenți de albire.

În general, lămâia conține tot ceea ce ai nevoie pentru frumusețea și sănătatea pielii, părului și unghiilor. Iată zece rețete de frumusețe în care vei folosi lămâie.

1. Dacă pielea de pe coate sau genunchi a devenit aspră sau întunecată, șterge-o de câteva ori pe zi cu o bucată de coajă de lămâie. Sucul de lămâie și enzimele din coajă vor exfolia celulele moarte și vor albi pigmentarea.

2. Sucul de lămâie fortifică și întăresc eficient unghiile slabe. Este foarte util  să ungi uneori unghiile cu suc de lămâie. Iar dacă vrei un remediu mai radical și mai eficient, atunci  taie o lămâie în jumătate. Apoi scufundă degetele în cele două jumătăți de lămâie pentru 15-20 de minute. Fă astfel de „băi” cel puțin o dată pe săptămână. Acest tratament este excelent și pentru îndepărtarea petelor de pe unghii și de pe vârful degetelor, cum ar fi petele de tutun.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

3. Adaugă sucul de la 1 lămâie și 1 linguriță de sare (poți folosi sare de masă, sare de mare sau sare de baie) într-un castron cu apă caldă. Înmoaie mâinile în apă timp de 5-7 minute. Când ai terminat, aplică o cremă hidratantă pe mâini. Această procedură va face instantaneu mâinile moi și netede, iar unghiile vor fi puternice și strălucitoare. Este indicat să faci o astfel de baie înainte de fiecare manichiură.

4. O mască, făcută din miere și coajă de lămâie, va exfolia pielea. Toacă mărunt coaja unei jumătăți de lămâie într-un blender, adaugă câteva picături de suc de lămâie și 1 lingură de miere. Aplică amestecul pe zonele cu probleme și lasă-o să acționeze 20 de minute. Clătește apoi cu apă rece cu mișcări ușoare de masaj. Repetă procedura de 1-2 ori pe săptămână.

Alternative naturale pentru vopsirea părului. Ce rol are rozmarinul. Efectul uimitor pentru fire albe

5. Amestecă o lingură de turmeric cu suc de lămâie până obții o pastă. Aplică pasta pe fața curățată pe zonele cu probleme și lasă-o să acționeze 30 de minute. La final, clătește cu apă caldă. Este recomandabil să faci această procedură în fiecare seară. De asemenea, masca te ajuta să scapi treptat de cicatricile de acnee. Turmericul are un efect magic în tratarea acneei, iar, în combinație, cu sucul de lămâie, efectul său este sporit. Turmericul poate da pielii un bronz ușor, care poate fi îndepărtat ușor cu câteva picături de ulei vegetal.

6. Amestecă o lingură de miere cu câteva picături de suc de lămâie. Adaugă câteva picături de ulei de măsline pentru ca pasta să aibă o consistență mai subțire. Se aplica pe fata curățată cu mișcări ușoare de masaj. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță. Această mască redă instantaneu strălucirea tinerească a pielii.

Transformă-te într-o regină în 20 de minute. Iată ce trebuie să faci

7. Acizii din citrice sunt foarte eficienți în luminarea pigmentării, a petelor de vârstă și a pistruilor. În plus, au un efect exfoliant, care decolorează și pigmentarea. Doar unge zona cu probleme cu suc de lămâie de 2-3 ori pe zi și în curând vei observa o scădere a pigmentării.

8. Lămâia te scapă de calusuri, bătături și negi. Noaptea, aplică o coajă de lămâie cu pulpă albă pe zona cu probleme, prinde-o cu un plasture și pune-ți șosete peste noapte. Repetă procedura în fiecare seară, iar în decurs de o săptămână, bătătura se va înmuia și va dispărea.

8 măști care îți întineresc și luminează tenul. Le poți face acasă, simplu și rapid

9. Pentru a decolora părul. Îți poți deschide culoarea părul, în mod natural, folosind doar suc de lămâie și lumina soarelui. Stoarce sucul de la 3-4 lămâi, aplică sucul pe părul umed și stai la soare circa 60 de minute. Apoi clătește părul cu apă. Dacă părul este predispus la uscare, aplică un balsam. 

10. Lămâie te scapă de mătreață. Sucul de lămâie are efect bactericid și exfoliant. Aceste avantaje îți permit să tratezi  mătreața și seboreea cu lămâie. Aplică suc de lămâie proaspăt stors pe scalp cu o jumătate de oră înainte de șamponare. Repetă procedura de 1-2 ori pe săptămână până când mătreața este complet eliminată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel