LACTULOSUM - prospect

Foto: Pixabay
LACTULOSUM – prospect. Acțiune: Laxativ osmotic; crește conținutul în apă al bolului fecal. În encefalopatia hepatică, prin creșterea acidității de la nivelul colonului datorită produșilor de degradare ai lactulozei, amoniacul din tubul digestiv este împiedicat să ajungă în sânge.

LACTULOSUM – prospect:

Denumiri comerciale: DUPHALAC®, LACTULAK, LACTULOSE, LACTULOSE-MIP 

Formă: sirop, soluție orală

Indicații: Constipație; pacienții la care se evită efortul de defecație; prevenirea/ tratamentul encefalopatiei portale; eradicarea infecției la purtătorii sănătoși de Salmonella.

Contraindicații: Ileus; intoleranță la galactoză; rectocolită ulcero-hemoragică, boala Crohn.

Atenție!: Prudență în diabet, tratamentul lung în constipație; sugari și nou-născuți; asocierea cu diuretice, glucocorticoizi și amfotericină B; sarcină și alăptare.

Reacții Adverse: Dureri și meteorism abdominal; greață, vărsături și diaree; dezechilibre hidroelectrolitice după tratamentul de lungă durată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?