La zi, în medicină. Mitsui și Rohto vor cumpăra compania chineză de medicamente Eu Yan Sang, în valoare de 594 de milioane de dolari

La zi, în medicină - Foto: Freepik @andranik.h90
Ce se întâmplă azi, 5 aprilie, în lumea medicală mondială. Decizii importante în industria farmaceutică.

Curtea din Tennessee cântărește blocarea interdicției avortului în timpul complicațiilor sarcinii

O instanță din statul Tennessee a analizat joi o ofertă a unui grup de medici și femei de a împiedica autoritățile să aplice interdicția aproape totală a avortului în cazul în care apar complicații periculoase ale sarcinii. Avocații a șapte femei cărora li s-a refuzat avortul în urma unor complicații de sarcină și doi medici au declarat în fața unui complet de trei judecători de la Tribunalul districtual al 12-lea din Tennessee, din Nashville, că o excepție medicală din cadrul interdicției avortului a fost atât de vagă încât medicii refuză pacientele care solicită îngrijiri de urgență, potrivit Reuters.

Oamenii de știință investighează mii de pinguini morți în Antarctica pentru a depista gripa aviară

A ucis deja gripa aviară sute, dacă nu mii de pinguini din Antarctica? Asta încearcă să afle cercetătorii, după ce luna trecută o expediție științifică a găsit cel puțin 532 de pinguini Adelie morți, iar alte mii de pinguini se crede că au murit, potrivit unui comunicat al Federation University Australia.

CVS Caremark va acoperi pilula contraceptivă Perrigo în SUA, cu costuri zero pentru sponsorii de plan

CVS Caremark, filiala de gestionare a beneficiilor farmaceutice a CVS Health Corp, va adăuga pilula contraceptivă Perrigo la lista sa de contraceptive orale pentru servicii preventive și o va pune la dispoziție gratuit pentru mulți sponsori de planuri, conform unei actualizări de farmacie din 28 martie. În iulie, FDA din SUA a aprobat utilizarea fără prescripție medicală a medicamentului Opill de la Perrigo, făcându-l primul contraceptiv oral din țară care poate fi cumpărat fără prescripție medicală.

Focarul de gripă aviară la vacile de lapte se extinde în Ohio, Kansas și New Mexico

Gripa aviară a infectat pentru prima dată o turmă de vaci de lapte din Ohio și a fost detectată în alte turme din Kansas și New Mexico, potrivit guvernului american, extinzând astfel un focar la vaci care a generat îngrijorări cu privire la posibile riscuri pentru oameni. Departamentul american al Agriculturii (USDA) a confirmat infecții în efective din șase state de când a raportat pentru prima dată cazuri în Texas și Kansas, la 25 martie.

Sanofi va soluționa 4.000 de procese privind cancerul provocat de Zantac în instanțele statelor americane

Sanofi a ajuns la un acord de principiu pentru soluționarea a 4.000 de procese din Statele Unite ale Americii care leagă Zantac, medicamentul pentru arsuri la stomac care a fost întrerupt, de cancer, a anunțat miercuri compania. Sanofi nu a dezvăluit termenii financiari ai acordului. Acordul, care trebuie încă finalizat, va rezolva majoritatea proceselor intentate împotriva companiei farmaceutice franceze în instanțele statelor americane, cu excepția statului Delaware, unde majoritatea cazurilor sunt în curs de soluționare.

Răspândirea mai largă a gripei aviare provoacă îngrijorare pentru oameni, potrivit unui organism de sănătate animală.

Răspândirea gripei aviare la un număr din ce în ce mai mare de specii și extinderea extinderii sale geografice au crescut riscul ca oamenii să fie infectați cu acest virus, a declarat joi șeful Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH). Comentariile lui Monique Eloit au fost făcute după ce guvernul american a raportat cazuri de boală la vaci de lapte în mai multe state și la o persoană din Texas, despre care a spus că ar reprezenta o preocupare puternică doar dacă ar fi existat o transmitere între vaci, lucru pe care autoritățile americane încă îl investighează.

FDA din SUA emite scrisori de avertizare către comercianții cu amănuntul împotriva vânzării de pliculețe cu nicotină ZYN de către minori

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a anunțat joi că a emis scrisori de avertizare și a depus plângeri de sancționare civilă în bani împotriva comercianților cu amănuntul implicați în vânzarea la minori a diferitelor arome de pliculețe cu nicotină ZYN. FDA a declarat că a emis 119 scrisori de avertizare către comercianții cu amănuntul de tip "brick-and-mortar" și a depus 41 de plângeri pentru sancțiuni pecuniare civile în valoare totală de peste 55.000 de dolari pentru vânzarea de pliculețe cu nicotină ZYN cu arome, inclusiv expresino, cireșe negre, lămâie spritz și castravete cu lămâie.

Mitsui și Rohto vor cumpăra compania chineză de medicamente Eu Yan Sang, în valoare de 594 de milioane de dolari

Japonezii de la Mitsui & Co au declarat joi că s-au asociat cu Rohto Pharmaceutical Co pentru a cumpăra Eu Yan Sang International într-o tranzacție care evaluează firma de medicamente tradiționale chinezești cu sediul în Singapore la 800 de milioane de dolari SUA (594 de milioane de dolari). Mitsui a precizat într-o declarație că o societate cu scop special deținută în comun de Mitsui și Rohto va achiziționa aproximativ 86% din Eu Yan Sang de la Righteous Crane Holding.

Boehringer va concedia vânzători pe măsură ce vânzările biosimilarului Humira întârzie

Boehringer Ingelheim a anunțat joi că va concedia o parte din personalul de vânzări din cauza vânzărilor slabe din SUA ale versiunii sale biosimilare a Humira, tratamentul de succes împotriva artritei al AbbVie. Producătorul german de medicamente a declarat că intenționează să își reducă echipele care se adresează clienților în favoarea unui model hibrid de vânzări în persoană și virtuale până la 30 iunie, în mare parte din cauza faptului că managerii de beneficii farmaceutice (PBM) au menținut Humira de marcă pe listele lor de medicamente pentru rambursare.

Filipine raportează un focar de gripă aviară H5N1 la o fermă avicolă

Filipine a raportat un focar de gripă aviară H5N1 înalt patogenă, denumită în mod obișnuit gripă aviară, la o fermă de păsări din centrul țării, a anunțat joi Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH). Virusul a ucis 4.475 de păsări dintr-un efectiv de 60.529 de păsări dintr-o fermă din provincia Leyte, a precizat WOAH, cu sediul la Paris, într-un raport, citând autoritățile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel