La zi, în medicină. FDA refuză medicamentul pentru Parkinson. Un vaccin arată beneficii în cancerul de cap și gât. Concedieri masive într-o mare companie farma

Stiri medicale - Foto: Freepik @lenadig
Ce se întâmplă în medicină azi, 10 aprilie. Cele mai noi știri din domeniul sănătății.

Novartis va reduce 680 de locuri de muncă în domeniul dezvoltării de produse

Novartis va reduce până la 680 de locuri de muncă în cadrul organizației sale de dezvoltare, care ajută la introducerea pe piață a medicamentelor sale, a anunțat marți compania farmaceutică elvețiană. Aproximativ 440 de locuri de muncă vor dispărea în Elveția și până la 240 în Statele Unite în următorii doi-trei ani, a precizat compania cu sediul în Basel, potrivit Reuters.

Directorul financiar al Illumina, Goswami, va pleca, fostul director executiv al Summit Therapeutics, Dhingra, îi va succeda

Illumina a anunțat marți că directorul financiar Joydeep Goswami va părăsi compania de secvențiere genetică și va fi succedat de fostul director executiv al Summit Therapeutics, Ankur Dhingra. Goswami, care are o experiență de peste două decenii în industria științelor vieții, a fost director financiar de la începutul anului 2023 și va fi consilier până la 30 iunie, a precizat compania.

Vaccinul Pfizer împotriva VSR își atinge obiectivele în cadrul unui studiu efectuat pe adulți cu risc ridicat cu vârsta sub 60 de ani

Pfizer a declarat marți că vaccinul său împotriva virusului sincițial respirator (RSV), Abrysvo, a fost bine tolerat și a generat un răspuns imunitar la adulții cu risc ridicat cu vârsta sub 60 de ani, similar cu cel de la adulții mai în vârstă, pentru care vaccinul este deja aprobat. Pfizer a precizat că intenționează să prezinte concluziile studiului pentru a solicita o aprobare extinsă a vaccinului la adulții cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, dar nu a oferit un termen pentru momentul în care se așteaptă ca datele să fie luate în considerare de autoritățile de reglementare.

Instanța supremă din Arizona reia interdicția avortului din secolul al XIX-lea

Instanța supremă din Arizona a reactivat marți o interdicție privind aproape toate avorturile în temeiul unei legi din 1864, cu o jumătate de secol înainte de crearea statului și de votul femeilor, restrângând și mai mult drepturile reproductive într-un stat în care întreruperea sarcinii era deja interzisă la 15 săptămâni de gestație. Curtea Supremă din Arizona s-a pronunțat cu 4-2 în favoarea unui obstetrician anti-avort și a unui procuror de comitat care au făcut presiuni pentru a pune în aplicare legea din epoca Războiului Civil, după ce procurorul general democrat al acestui stat-cheie în lupta pentru alegerile prezidențiale a refuzat să facă acest lucru.

Dovezile în jurul îngrijirii sexelor tinerilor sunt "remarcabil de slabe", afirmă o analiză majoră în limba engleză

Dovezile medicale care stau la baza îngrijirii sexelor pentru adolescenți sunt "remarcabil de slabe" și nu oferă prea multă claritate cu privire la rezultatele pe termen lung, potrivit unei analize aprofundate a îngrijirii comandate de Serviciul Național de Sănătate din Anglia, finanțat de stat. Îngrijirea de gen poate include orice, de la consiliere la medicamente legate de problemele de gen, inclusiv medicamente care pot întrerupe pubertatea.

Exclusiv-Synchron, un rival al lui Musk's Neuralink, pregătește un test de implant cerebral pe scară largă

Synchron Inc, un rival al start-up-ului Neuralink de implanturi cerebrale al lui Elon Musk, se pregătește să recruteze pacienți pentru un studiu clinic pe scară largă necesar pentru a obține aprobarea comercială pentru dispozitivul său, a declarat directorul executiv al companiei pentru Reuters. Synchron intenționează să lanseze luni un registru online pentru pacienții interesați să se alăture studiului menit să includă zeci de participanți și a primit interes din partea a aproximativ 120 de centre de studii clinice pentru a ajuta la derularea studiului, a declarat directorul general Thomas Oxley într-un interviu.

Experții recomandă legalizarea avortului în Germania, potrivit presei

Germania ar trebui să legalizeze avorturile în primele 12 săptămâni de sarcină, a recomandat o comisie numită de guvern, au relatat marți mai multe instituții media. Ministerul Sănătății nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta rapoartele media.

Moderna sare în sus, deoarece vaccinul arată beneficii în cancerul capului și gâtului într-un studiu timpuriu

Acțiunile Moderna au crescut marți cu 8%, atingând maximul ultimelor trei luni, după ce vaccinul individualizat împotriva cancerului dezvoltat de companie împreună cu Merck a arătat un răspuns pozitiv într-un studiu în fază incipientă la pacienții cu un tip de cancer la cap și gât. Vaccinul, conceput pentru a antrena sistemul imunitar al pacienților să recunoască și să atace mutațiile specifice din celulele canceroase, s-a dovedit anterior promițător în tratarea melanomului într-un studiu aflat în stadiu intermediar.

FDA din SUA refuză din nou să aprobe combinația Supernus pentru Parkinson

Supernus Pharmaceuticals a anunțat luni că FDA din SUA a refuzat să aprobe combinația de medicamente și dispozitive pentru tratarea simptomelor legate de mișcare ale bolii Parkinson, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor sale cu 9% la începutul ședinței de tranzacționare. Aceasta este a doua oară când autoritatea de reglementare refuză să aprobe, dând o lovitură eforturilor de ani de zile ale companiei de a comercializa tratamentul său bazat pe pompă.

Mai multe produse agricole, mai puține lactate pentru familiile cu venituri mici, conform modificărilor aduse programului de nutriție din SUA

Aproape 7 milioane de femei și copii cu venituri mici vor putea cumpăra mai multe fructe și legume, dar mai puține lactate, după ce Departamentul american al Agriculturii a finalizat marți modificările aduse unui program federal de nutriție cheie. Actualizările la Programul special de nutriție suplimentară pentru femei, sugari și copii (WIC), primele din 2014, au fost făcute pentru a alinia mai bine pachetele de alimente ale programului cu cele mai bune științe dietetice, a declarat USDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Primul semn că ai o criză biliară

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel