Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
La ce să fii atent când cumperi pește. Mercurul, prezent atât în mediul înconjurător, cât și în organismele marine, poate duce la intoxicații, mai ales în urma consumului excesiv de pește și fructe de mare. Femeile gravide și cele care alăptează sunt sfătuite să limiteze consumul acestor alimente pentru a evita expunerea excesivă la mercur.
Intoxicația cu mercur poate surveni în special în urma consumului de pești mari, precum tonul sau rechinul, care pot acumula cantități semnificative de mercur în organism. De asemenea, expunerea profesională la mercur poate fi o sursă de intoxicație.
Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cine nu ar trebui să consume pește.
”Mercurul există și în mediu, există și în pește. Intoxicația cu mercur apare de la fructele de mare, pești mari sau din mediul profesional.
Recomandarea este ca femeile gravide și cele care alăptează să limiteze consumul de pește, crustacee. Dacă există suspiciuni de intoxicație cu mercur, facem dozarea mercurului în sânge obligatoriu. Există un tratament standard”, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Intoxicația cu mercur se referă la toxicitatea cauzată de consumul de mercur. Mercurul este un tip de metal toxic cu care putem intra în contact în diverse moduri. Acest lucru poate include consumul anumitor tipuri de fructe de mare și purtarea anumitor tipuri de bijuterii.
Cauza cea mai comună a otrăvirii cu mercur este consumul excesiv de metilmercur sau mercur organic, care este asociat cu consumul de fructe de mare.
Mercurul în sine este natural, dar cantitățile din mediu au crescut din cauza industrializării. Metalul poate ajunge în sol și apă, și în cele din urmă în animale precum peștii.
Consumul de alimente cu mercur este o cauză obișnuită a acestui tip de otrăvire. Copiii și femeile gravide sunt mai vulnerabili la efectele otrăvirii cu mercur. Poți contribui la prevenirea toxicității limitând expunerea la acest metal potențial periculos, potrivit Healthline.
Simptomele otrăvirii cu mercur sunt mai notabile prin efectele sale asupra sistemului nervos. În general, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) afirmă că un exces de mercur poate cauza:
anxietate
depresie
iritabilitate
probleme de memorie
amorțeală în mâini, picioare sau gură
timiditate patologică
tremurături
De obicei, otrăvirea cu mercur se acumulează în timp, alături de efectele sale.
Cu toate acestea, o apariție bruscă a oricăreia dintre aceste simptome ar putea fi un semn de toxicitate acută. Apelează imediat la un profesionist în domeniul sănătății dacă bănuiești otrăvirea cu mercur.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...