La ce e bună SALVIA și de ce să o arzi în casă: efect relaxant, antibacterian, alungă spiritele rele și parfumează

Salvia arsă aduce numeroase beneficii. Foto Pixabay
Salvia dar și alte ierburi sau uleiuri parfumate sunt arse pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru alte beneficii. Practica, atât răspândită în întreaga lume, este una aplicată din cele mai vechi timpuri.

Oamenii din antichitate ardeau ierburi medicinale poate elimina bacteriile dăunătoare din aer. Multe ritualuri, și în zilele noastre, de la catolici până la amerindieni sau aborigeni, presupun arderea de ierburi sau uleiuri parfumate, cu varii scopuri. Salvia, în mod special, folosită preponderent în ritualurile New Age, aduce anumite beneficii atunci când este arsă în casă. 

Beneficiile arderii salviei

Arderea unui mănunchi de salvie este asociată cu beneficii pentru sănătate și sănătate, care includ:

Proprietăți antibacteriene: pentru că salvia conține astfel de compuși, 

Citește și: Sirop de salvie, proprietăți miraculoase. Consumă ZILNIC, pentru efecte imediate. RETEȚĂ

Proprietăți anti-anxietate,

Proprietăți benefice pentru somn și de relaxare

Îmbunătățește funcția creierului: Studiile științifice arată că salvia poate ajuta la menținerea capacității cognitive, reducând eventual riscul de boli asociate cu declinul cognitiv la persoanele în vârstă.

Miros minunat : uneori, puțină aromoterapie este tot ce ai nevoie pentru a te simți mai relaxat și pentru a lăsa în urmă grijile zilei.

Pentru cei care cred în asta, se spune că salvia când este arsă alungă spiritele rele, blestemele și ginionul. 

Citește și: Salvia. Plantă miraculoasă, binecuvântată de Maica Domnului. BENEFICII MEDICALE

Riscurile arderii salviei

Cei cu astm sau probleme respiratorii nu ar trebui să ardă salvie, deoarece fumul poate face mai dificilă respirația persoanelor cu aceste afecțiuni.
Incendiul este un risc asumat al oricărei practici care implică o flacără aprinsă, deci minimizați riscurile de incendiu urmând sfaturile de mai jos.

Cum să arzi salvie în siguranță

Orice fel de foc trebuie supravegheat! Nu contează ce ai aprins: salvei, o lumânare parfumată, o candelă, trebuie să fii atent la ele cât timp ard și să le stingi înainte de a merge la culcare. 

Asigurați-vă că zona în care aprindeți salvia este bine ventilată. Deschideți ferestrele și ușile, astfel încât fumul să nu se adune în casa dvs. și să nu vă provoace iritații respiratorii.

Așezați salvia într-un vas ceramic. Așezați mănunchiul (sulul) de salvie aprins într-un vas ignifug din beton sau ceramică, astfel încât flacăra, jarul sau scânteile să nu ajungă suprafețe inflamabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel