Kristen Bell, diagnosticată cu intoleranță la gluten în urmă cu 2 luni

Kristen Bell a primit câteva știri șocante despre sănătate de la medicul său chiar la începutul acestui an. „M-am trezit acum două luni cu boala celiacă”, a declarat actrița pentru Women Health.

Actrița din The Good Place a fost consultată de un medic homeopat care practică un tratament cu un amestec de medicamente estice și occidentale. "Mi-a spus că am un marker genetic pentru boala celiacă", spune Kristen pentru WomensHealthMagazine.

Actrița spune că pânea a fost un element principal în dieta ei până de curând. „Apropo, trebuie să am carbohidrați pentru că trebuie să memorez 11 pagini de dialog pe zi", spune ea. "Nu pot face asta mâncând spanac și pui." De aceea, chiar și posibilitatea unui diagnostic celiac a fost o perspectivă neplăcută.

Boala celiacă este o afecțiune autoimună în care „sistemul imunitar este anormal de sensibil la gluten, o proteină care se găsește în grâu, secară și orz", conform Institutului Național de Sănătate. Supraactivitatea sistemului imunitar provoacă inflamații, care pot duce la reacții adverse grave în întregul corp.

Soțul lui Kristen, Dax Shepard, are și o boală autoimună. "Sotul meu are si artrita psoriazica si stie ca are o problema cu glutenul. Familia noastră trebuie să fie fără gluten".

Ea a început o dietă de eliminare pentru a elimina glutenul din sistemul său și a scos alte grupuri alimentare problematice. "Am descoperit că am un marker genetic pentru boala celiacă", a spus ea pentru Sănătate. „Cine știe ce înseamnă asta încă, dar experimentez că sunt complet fără gluten, ceea ce este foarte enervant, dar cred că o să-mi ajute eczema."

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel