Klaus Iohannis, despre COVID-19: Acest nou val poate fi chiar ultimul! Șansa de a scăpa de pandemie este mai aproape

Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, miercuri, 17 martie, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Printre subiectele abordate a fost și valul 3 al pandemiei de coronavirus.

"Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere. Este o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile ATI! Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum! Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum!", a precizat Klaus Iohannis. 

"Singurele metode dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populația. Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor. Până în acest moment, nu există motive să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

"Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți! În felul acesta, îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi", a transmis președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel