De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Farmacist, dezvăluire incredibilă: Freacă kiwi-ul cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed

Kiwi - Foto: Freepik @pvproductions
De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Un farmacist face o dezvăluire incredibilă. Știai asta?

În ultima vreme, mai mulți medici și farmaciști tineri au început să creeze conținut medical pe rețelele de socializare, conținut foarte apreciat de publicul larg.

Cu peste 370.000 de urmăritori pe TikTok, farmacistul Andreea Roman dezvăluie mai multe secrete despre sănătate.

Farmacistul a explicat de ce e bine să mănânci kiwi-u cu tot cu coajă, chiar dacă pentru mulți poate fi neplăcut sau chiar scârbos.

"Îți este lene să îți cureți kiwi?

Mănâncă-l cu coajă! Și astfel îi sporești și beneficiile", a spus Andreea Roman.

Kiwi - Foto: Freepik @atlascompany

"Am auzit acest sfat la foarte mulți doctori și nutriționiști, însă nu puteam să vă fac această recomandare fără să o testez înainte. 

Așa că haideți să vă spun câteva lucruri foarte importante despre kiwi. 

Coaja de kiwi este foarte nutritivă, având o concentrație mare de vitamina E, fibre și folat, adică vitamina B9.

Dacă vei mânca kiwi cu coajă vei crește aportul acestor nutrienți cu până la 30% - 50%. 

Doi dintre principalii antioxidanți prezenți în fruct, adică vitamina E și vitamina C, se află într-o concentrație mai mare în coajă decât în fruct. 

Consumul de kiwi aduce multiple beneficii organismului:

- îmbunătățește nivelul de colesterol

- scade tensiunea arterială

- îmbunătățește sistemul imunitar

- îmbunătățește digestia

- reduce constipația

- ajută la absorbția fierului.

Dacă totuși nu poți mânca fructul ca atare, poți freca acea coajă cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed pentru a îndepărta o parte din perișori", a spus Andreea Roman într-un video publicat pe TikTok.

Totuși, farmacistul subliniază că: "persoanele predispuse la alergii sau a dezvolta pietre la rinichi ar trebui să evite acest fruct și în special coaja acestuia".

@farmacistulonline Consumă kiwi cu tot cu coajă, pentru a ii spori beneficiile! Pe cat de bizar suna si crezi ca se va simti in gura, am testat si nu este chiar asa rau. Taiat cubulete, aproape ca nici nu se simt coaja si perisorii. Daca tot ai probleme sa il consumi cu coaja, il poti direct in blender si sa iti faci un smoothie delicios si in acelasi timp sa te bucuri si de beneficiile pe care le aduce coaja. ???? #farmacistulonline #pharmacistsoftiktok #pharmacist #farmacist #kiwi #kiwiskin #kiwi???? #invatapetiktok #fiiinformat #pharmacytok #medicaladvice #tipsandtricks ♬ Instrumen Sholawat Sedih - Yuda pratama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel