Jurma: tare mă tem că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obișnuit
07 ian 2022, 23:23

Coronavirus, România
Octavian Jurma speră ca tulpina Omicron să fie una blândă, deși se teme că ar fi ”un cal troian”.

Octavian Jurma susține, într-o postare pe Facebook că își dorește ca tulpina Omicorn să fie una ”blândă”, deși are rezerve în acest sens.

”Îmi doresc și eu foarte tare ca Omicron să se dovedească o tulpină blândă. Tare mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obișnuit, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunțăm la apărarea prin vaccin. Până atunci aflăm tot mai multe despre faptul că și în cazul altor variante, COVID-19 nu ne ucide copiii, "doar" îi schilodește pe dinăuntru.

În Marea Britanie numărul de adolescenți între 12 și 16 ani care suferă de forme de long-covid este chiar mai mare decât al copiilor între 2 și 11 ani. Din cei 117,000 copii înregistrați în UK cu forme de covid-lung până în noiembrie 2021:

- 20,000 au simptome după mai mult de 12 luni.

- 73,000 sunt adolescenți între 12 și 16 ani.

Acestea sunt date dinainte de Omicron care infectează și mai ușor copiii decât Delta. Ce este COVID-19 și de ce nu vrei să ți se îmbolnăvească copiii cu ea? COVID-19 este o boală sistemică, o boală multi-sistemică! Nu știu cum gândiți voi, însă nimeni nu mă poate convinge că e normal să avem copiii în spitale și centre de recuperare. Infectarea nu este niciodată mai bună decât vaccinarea!”, notează Octavian Jurma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Cele mai sănătoase băuturi pentru persoanele cu diabet

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?