Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Octavian Jurma lansează pe rețelele sociale încă un îndemn pentru vaccinare și atrage atenția asupra riscului de apariție a diabetului la copiii nevaccinați până în 18 ani și care se îmbolnăvesc de COVID.
”Nu uitați să mulțumiți negaționistului care v-a convins să nu vă vaccinați copilul dacă o să aflați că are diabet prematur din cauza COVID-19. Studiul arată că riscul de diagnostic de diabet în rândul copiilor până în 18 ani este de până la 2.5x mai mare după infectare. Din păcate, era un rezultat anticipat de studiile de distribuție a receptorului ACE-2 și am avertizat și eu în repetate rânduri asupra acestui risc potențial. Acum știm că riscul potențial este real.
Cu cât se adună mai multe date despre riscul COVID-19 pe termen lung la copii cu atât mai revoltătoare este prezentă silnică în clase pentru infectarea în masă a copiilor noștri. Vaccinați-vă copiii, punct. Vă spun asta că tată, nu ca medic. Chiar dacă riscul era doar cu 0,25x mai mare și tot nu merită asumat.
Nu vrei să afli că Omicron a fost, de fapt, un cal troian pe care l-ai invitat în trupul tău și al copiilor tăi ascultând cântecul de sirenă al negaționiștilor, din care mulți sunt în poziții influente în partide. Îți ferești copilul de o înțepătură și îl condamni să se înțepe zilnic toată viața?”, scrie Octavian Jurma.
Pierderea mirosuui și a gstului în infecțiile cu SARS-CoV-2 erau ssimptome frecvente, însă nu se poate spune același lucru despre infecția cu varianta Omicron. Astfel, specialiștii Institutului pentru Sănătate Publică din Franța spun că simptomele în infecția cu Omicron sunt în general ușoare, mai ales la persoanele vaccinate.
În jur de 200.000 de cazuri COVID sunt diagnosticate zilnic în Franța, iar marea majoritate dintre ele au fost infectate cu varianta Omicron. Santé publique France (SPF) a analizat un eșantion de 317 cazuri pozitive pentru Omicron, confirmate prin secvențiere (singura tehnică care permite identificarea 100% a unei variante). Majoritatea covârșitoare a acestora erau simptomatice.
Simptomele cel mai frecvent raportate sunt oboseala (59%), tusea (54%) și febra (48%). Doar 10% dintre pacienți au prezentat o pierdere a gustului sau a mirosului, destul de des raportată de persoanele infectate cu Delta. Public Health France indică în actualizarea sa epidemiologică, publicată joi seară, că aceste simptome au fost în general uşoare. 5 pacienți au fost internați, iar niciunul nu a mers la terapie intensivă, arată Antena 3.
Datele franceze par să confirme ceea ce s-a spus deja în urmă cu o săptămână: o infecție cu varianta Omicron pare adesea un fel de răceală. Dar, atenție: această constatare „poate fi legată de vârstă (vârsta medie de 32 de ani) și de proporția scăzută dintre aceștia și cei care au comorbidități (doar 13%)”, arată specialiștii Institutului. Prin urmare, datele nu pot fi generalizate la nivelul întregii populații, dat fiind și eșantionul mic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...