Județele din România unde se moare mai mult de COVID decât în Italia. Reacția unui biostatistician

Biostatisticianul Valentin Pârvu a sesizat că în unele județe din România se moare de infecția COVID-19 mai mult decât în state ca Italia sau Germania.    

Biostatisticianului Valentin Pârvu a observat că în județele Argeș, Arad, Brașov, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin și Hunedoara se moare mai mult de COVID decât în state ca Italia sau Germania. Explicația acestuia pentru situația sesizată ar fi că în acele județe nu se testează suficient, cele mai multe dintre infectările cu COVID sunt cazuri grave din spitale, iar în unele județe nu se raportează testele făcute.

”Anumite județe le dau zilnic. (...). Sunt unele județe, Botoșani, Dolj, Giurgiu, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava, Teleorman în care nu am găsit nici măcar din ultimele săptămâni (...) Dar nu se raportează testele făcute pe județe. Dacă ne uităm la un județ ca Hunedoara, în ultimele două săptămâni s-a murit mai mult decât în orice țară din Europa, dar incidența nu este așa mare ca în alte județe din România. De ce? Acolo cel mai probabil nu se testează foarte mult”, susține biostatisticianul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel