Israelul a înregistrat o creștere de 242% la numărul cazurilor de COVID într-o săptămână

Coronavirus               Foto: Fusion Medical Animation / Unsplash
În ultima săptămână, Israelul a înregistrat o creștere cu 242% a cazurilor zilnice de COVID.

Israelul a înregistrat o creştere cu 242% a numărului cazurilor zilnice de COVID-19 în ultima săptămână, 10.644 de israelieni fiind testaţi pozitiv la coronavirus luni, relatează agenţia de ştiri israeliană TPS. Ministerul Sănătăţii a informat marţi că 208.000 teste au fost efectuate luni, iar rata de pozitivare a fost de 5,51%, cea mai mare din ultimele trei luni.

Un număr total de 39.361 de cazuri au fost înregistrate în ultimele şapte zile, o creştere de 241,9% faţă de săptămâna precedentă. Un număr de 117 pacienţi sunt spitalizaţi în stare gravă, 53 dintre ei fiind contectaţi la aparate de susţinere a vieţii. Deşi aceste numere sunt încă mici şi cazurile pot fi gestionate, cel al pacienţilor internaţi în ultima săptămână reprezintă o creştere de 35,3%.

Profesorul Eran Segal, expert israelian în COVID-19, a declarat că ţara se confruntă cu o creştere mai moderată a numărului pacienţilor severi comparativ cu cea înregistrată în timpul valului variantei Delta, ceea ce înseamnă că un procentaj mai scăzut de cazuri de infectare cu varianta Omicron au ajuns în spital. În medie, un număr de 12 pacienţi noi în stare gravă ajung zilnic în spital în noul val de Omicron, faţă de 90 în timpul valului Delta.

Peste 24.600 de israelieni au primit a doua doză booster de vaccin care li se administrează celor de peste 60 de ani, lucrătorilor medicali şi indivizilor cu imunitate scăzută, arată Agerpres.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel