Israelienii nu mai poartă măști afară și școlile se redeschid complet! Relaxare în pandemia COVID

În Israel populația nu mai este obligată să poarte măști pe stradă. Foto: Pixabay
Într-un prim semn major că Israelul e pe cale să învingă pandemia COVID-19, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a anunțat acum trei zile că, începând de astăzi, israelienii pot să nu mai poarte măști când sunt pe stradă. Iar de luni, școlile se redeschid normal și complet, după un an în care au funcționat mai mult în online.

Într-o declarație de presă dată joi, de Ziua Independenței Israelului, Edelstein a spus că a instruit directorul general al Ministerului, Chezy Levy, să semneze un decret care să pună capăt restricțiilor începând de duminică, după ce s-a consultat cu experții instituției pe care o conduce. 

 „Măștile sunt destinate să ne protejeze de coronavirus”, a spus Edelstein. „După ce profesioniștii au decis că acest lucru nu mai este necesar în spațiile deschise, am decis să permit scoaterea lor.” El a creditat succesul campaniei de vaccinare a Israelului, dar a cerut o vigilență în continuare în interior.

Iar anunțul său a fost pus în practică! Cu cea mai mare parte a populației sale vaccinată împotriva COVID-19, Israel a renunțat de asstăzi la cerința de a purta măști în aer liber și a redeschis complet școlile pentru prima dată în peste un an de la debutul pandemiei.

Deși mandatul la nivel național privind purtarea măștii în aer liber a fost ridicat oficial, măștile trebuie purtate în continuare în locuri publice în interior și Ministerul Sănătății recomandă ca acestea să fie purtate în continuare și în aer liber la adunările mari.

Vineri, în Israel au fost diagnosticate doar 105 cazuri noi de coronavirus și doar 202 israelieni erau în stare gravă la Terapie Intensivă conform timesofisrael.com.

Ultimele cifre de la Ministerul israelian al Sănătății arată că există 2.586 de cazuri active. Numărul deceselor de la începutul pandemiei a fost de 6.315.

Ministerul Sănătății a mai spus că 5.343.001 israelieni au făcut cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului și că 4.969.767 au primit ambele doze.

Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a recunoscut numărul de cazuri în scădere într-un interviu cu radioului public Kan, sâmbătă, dar a îndemnat israelienii să nu acționeze ca și cum țara ar fi în întregime protejată de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel