Israel: aproape jumătate din populație, vaccinată. Economia începe să repornească
21 feb 2021, 11:40

Aproape jumătate din populația Israelului a fost vaccinată
Aproape jumătate din populația din Israel a fost vaccinată, motiv pentru care mai multe sectoare din economie încep să repornească.

Israelul redeschide unele sectoare din economie, după ce aproape jumătate din populație s-a vaccinat. În timp ce magazinele sunt deschise tuturor, accesul la locuri de agrement precum săli de sport şi teatre este limitat, fiind liber la cei vaccinaţi sau cei care s-au recuperat după boală cu o presupusă imunitate, cu aşa-numitul „Paşaport Verde” afişat într-o aplicaţie specială a Ministerului Sănătăţii.
Măsurile de distanţare socială sunt încă în vigoare. Dansul este interzis în sălile de banchet, iar sinagogilor, moscheilor sau bisericilor li s-a cerut să-şi înjumătăţească numărul obișnuit de credincioşi, potrivit Agerpres.
La exact un an după primul caz de coronavirus înregistrat în Israel, relaxarea măsurilor anti-COVID de duminică face parte dintr-un plan al guvernului de a deschide economia mai larg luna viitoare, când prim-ministrul Benjamin Netanyahu se pregăteşte pentru realegere.
Israelul a administrat cel puţin o doză de vaccin Pfizer Inc. la peste 45% din populaţia sa de 9 milioane de locuitori, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Infecţiile cu COVID-19 s-au redus cu 95,8% după rapel, arată datele ministerului.
Ţara a înregistrat peste 740.000 de cazuri şi 5.500 de decese din cauza bolii, în timp ce guvernul Netanyahu a fost criticat pentru aplicarea uneori nejustificată a trei lockdown-uri naţionale. Acesta a promis că nu va fi un al patrulea.
Şcolile elementare şi elevii din ultimii doi ani de liceu au participat duminică la cursuri în oraşele israeliene care au rata de contagiune sub control. Şcolile medii urmează să reînceapă cursurile luna viitoare, după aproape un an de învăţământ la distanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?