ISOTRETINOINUM - prospect

Foto: Pixabay
ISOTRETINOINUM – prospect. Acțiune: Izomerul cis al tretinoinului, forma acidă a vitaminei A. Mecanismul de acțiune antiacneică este insuficient cunoscut.

ISOTRETINOINUM - prospect

Denumiri comerciale: ROACCUTANE, SOTRET 

Forma: Capsule moi

Indicații: Formele grave de acnee nodulochistică rezistente la trat., în special acneea chistică și acneea conglobată, atunci când apar și leziuni la nivelul trunchiului.

Contraindicații: Hipersensibilitate la izotretinoin, IR, IH, hipervitaminoză A, hiperlipidemie forte, sarcină și alăptare.

Atenție!: Adm. simultană a altor keratolitice sau exfoliative nu este indicată, nici trat. concomitent cu UV; expunerea la soare trebuie evitată; monitorizarea funcției hepatice; prudență în diabet; asocieri cu isotretinoin, vitamina A, tetra cicline.

Reacții Adverse: Uscăciunea mucoaselor, epistaxis, răgușeală, conjunctivite și opacifiere reversibilă a corneei, fotosensibilitate, fotofobie, hemeralopie, cataractă lenticulară, granulomatoză Wegener, anemie, neutropenie, creșterea/scăderea numărului de trombocite, creșterea VSH, tulburări de auz, infecții locale sau sistemice cu germeni grampozitiv, exanteme, prurit, transpirații, granuloame piogenice, paronichie, distrofia unghiilor, subțierea firelor de păr, alopecie reversibilă, acnee fulminans, hirsutism și hiperpigmentație (facială), dureri musculare și articulare, afecțiuni inflamatorii ale intestinului, hiperuricemie și tulburări psihice sau ale SNC, hipertensiune intracraniană benignă, creștere temporară și reversibilă a transaminazelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel