Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Intoxicație cu ciuperci: adult din Maramureș internat în spital
03 iun, 17:34
Un maramureșean a fost internat în primele zile ale lunii iunie la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare din pricina unei intoxicații cu ciuperci.
Ciuperci

Intoxicație, ciuperci. Reprezentanții Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș" Baia Mare informează că la începutul lunii iunie a adus primul caz de intoxicație cu ciuperci la Unitatea de Primire Urgențe.

„Este vorba despre un pacient adult care, după ce a beneficiat de primele îngrijiri din partea medicilor urgentiști, a fost internat în cadrul secției Interne a unității medicale", se arată într-un comunicat al unității medicale.

Potrivit sursei citate, simptomele intoxicației cu ciuperci se clasifică în funcție de perioada de incubație a tipului de ciuperci care provoacă intoxicația.

Intoxicație, ciuperci: forma ușoară și forma gravă

Când e vorba de ciuperci cu perioadă scurtă de incubație, simptomele apar foarte repede (15 minute - 3 ore) de la consum și se manifestă prin dureri abdominale, tegumente umede, pupilă micșorată, halucinații, tulburări nervoase, hipotensiune arterială, abundența salivației etc.

Când e vorba de ciuperci cu incubație lungă, informează doctorul Dan Roman, medicul coordonator al Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, semnele apar după 12 ore de la consum și se manifestă prin grețuri, vărsături, diaree, icter, tulburări neurologice, afecțiuni hepatice și renale, hemoragii.

În ultima situație amintită, fără un tratament corespunzător, medicii susțin că e posibil ca după 2 zile de la ingestie să se instaleze coma și, ulterior, persoana intoxicată cu ciuperci să moară.


Ştiri Recomandate

Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Rujeola, 140.000 de decese în 2018. OMS: Moartea unui copil de o astfel de boală e revoltător
Prognostic hepatita C, simptome și tratament
Comentarii