Intoleranță la lactoză? Vezi ce alimente ar trebui să consumi

Lapte
Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză s-ar putea confrunta cu un deficit de calciu în organism. Specialiștii recomandă câteva alimente care pot înlocui cu succes lactatele, ca sursă de calciu.

Este cunoscut faptul că produsele lactate a un bogat conținut de calciu. Medicul ne recomandă să cosumăm lapte și derivatele acestuia, pentru  asigura necesarul de calciu din organism. Ce ne facem, însă, atunci când avem intolernață la lactoză?

Specialiștii de la Harvard Health Publishing arată că dacă nu puteți tolera aceste alimente, puteți, totuși, să vă asigurați necesarul de calciu prin consumarea mai multor legme cu frunze verzi și alte alimente bogate în calciu.

Dieta zilnică medie a omului ar trebui să includă 1000 mg (mg) de calciu, echivalentul a trei până la patru porții de alimente bogate în calciu.

Însă nu întotdeauna se recomandă aportul de suplimente, deoarece există unele studii care indică faptul că aceste suplimente pot crește riscul de pietre la rinichi sau boli de inimă, deci alimentația este, până la urmă, cea mai bună metodă.

Legumele cu frunze verzi, sursă excelentă de calciu

Legumele cu frunze verzi sunt surse excelente de calciu și includ, de asemenea, multe vitamine esențiale. Varza Collard este în capul listei. O cană din aceste frunze conțin aproximativ 300 mg de calciu, în timp ce varza Kale alături de sfecla elvețiană  conțin aproximativ 100 mg. Cu toate acestea, doar un „devorator” de salate ar putea face față unei astfel de diete.

Astfel că există multe alimente care au fost îmbogățite cu calciu, precum cerealelecare pot asigura doza zilnică necesară. De asemenea, laptele de migdale este de obicei îmbogățit cu calciu, precum și laptele de soia.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel