Intoleranță la lactoză și cafeaua. Cu ce înlocuim laptele

A fi intolerant la lactoză nu înseamnă că trebuie să renunți la cafea. Există mai multe produse pe care le puteți adăuga în cafea pentru aromă care nu conțin lactoză.

Înțelegerea intoleranței la lactoză

Lactoza este un tip de carbohidrat de zahăr care se găsește în lapte și produse lactate. Intoleranța la lactoză este cauzată de o deficiență a enzimei lactază, care este produsă în intestinul subțire. Lactaza descompune lactoza în două forme mai simple de zahăr, care sunt apoi absorbite în fluxul sanguin. Deși intoleranța la lactoză nu pune în pericol viața, poate provoca suferințe intestinale severe, care pot include gaze, balonare, crampe și diaree, atunci când consumi alimente lactate. În plus, diareea severă poate duce la o deficiență de vitamine sau minerale care sunt absorbite în mod normal în intestinul subțire, notează Livestrong

Laptele de soia

Laptele de soia, obținut din fasole de soia măcinată, este bogat în mai mulți nutrienți și nu conține lactoză. Adăugarea de lapte de soia în cafea vă oferă un plus de proteine, vitamine și minerale. Laptele de soia este natural bogat în fier, calciu, vitaminele A, D, B-12 și folat. Unii producători adaugă agenți de îngroșare laptelui de soia pentru a-i da textura și gustul de lapte de vacă. Folosirea laptelui de soia în locul produselor lactate vă permite să oferiți cafelei un impuls sănătos, fără a sacrifica aroma sau textura.

Lapte de migdale

Laptele de migdale este un alt tip de opțiune fără lactoză pe care îl puteți adăuga la cafeaua dvs. Ca și laptele de soia, laptele de migdale vine într-o varietate de arome și este adesea îngroșat pentru o textură adecvată. Laptele de migdale se face prin măcinarea migdalelor cu apă, după care se îndepărtează toate particulele. Lichidul rămas este laptele de migdale, care are o aromă bogată de nuci, perfectă pentru cafea.

Cafea aromată

Puteți, de asemenea, să aveți o cafea aromată în loc să adăugați o cremă non-lactată sau variante de lapte. Cafeaua are o varietate de arome, inclusiv ciocolată, alune și vanilie. Adăugarea de zahăr sau un înlocuitor de zahăr vă poate oferi toată aroma de care aveți nevoie, fără a fi necesar să adăugați nimic altceva.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel