Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Interes crescut pentru vaccinare în Harghita: DSP a solicitat suplimentarea dozelor
22 noi 2019 / 14:52
DSP Harghita a solicitat mai multe doze de vaccin antigripal. Solicitarea vine ca urmare a interesului crescut pentru vaccinare.
Vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, în contextul în care interesul pentru vaccinare este ridicat, iar condiţiile climatice din zonă impun o prevenţie atentă a bolilor respiratorii.

Şefa DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat că s-a solicitat în scris Ministerului Sănătăţii atribuirea a încă aproximativ trei mii de doze de vaccin antigripal, până la numărul cerut iniţial de această instituţie, potrivit agerpres.ro.

"Am solicitat în scris Ministerului Sănătăţii suplimentarea cel puţin până la numărul de doze pe care l-am solicitat, pentru că ne-au dat doar 71 la sută din dozele solicitate. Noi, acum, sperăm ca să ni se suplimenteze, mai ales că regimul climatic din judeţul Harghita impune o prevenţie atentă a bolilor respiratorii, pentru că noi suntem printre primele judeţe unde se face frig şi vine iarna", a spus dr. Tar Gyongyi.

Potrivit sursei citat, DSP Harghita a cerut 12.500 de doze de vaccin antigripal şi Ministerul Sănătăţii a atribuit, prin ordin, 8.600 de doze.

Şefa DSP Harghita a mai arătat că interesul pentru vaccinare este ridicat în judeţ, dar se constată o defazare între această intenţie a oamenilor şi modul în care au apreciat medicii de familie intenţia de vaccinare.Ştiri Recomandate

Inflamația cronică la vârstnici: de ce se produce
Utilizarea prelungită a măștii; ce recomandă OMS
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri