Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Institutul Clinic Fundeni. Strângere de fonduri pentru construcția unui triaj extern SARS-CoV-2
02 apr, 12:52
Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA) a lansat o campanie de strângere de fonduri în beneficiul Institutului Clinic Fundeni, pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 a pacienților și cadrelor medicale.
Institutul Fundeni  FOTO: Facebook ANT

Având în vedere riscurile majore de contaminare, pentru ca activitatea spitalului să se poată derula în condiții de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru medici, este absolut necesară realizarea unor circuite noi de triaj și izolare, în exteriorul clădirii, atrag atenția reprezentanții BAVA.

 

La Institutul Clinic Fundeni se desfășoară programele naționale de transplant de organe solide și de transplant de celule, precum și proceduri medicale unice în România ce tratează o extensivă patologie oncologică (inclusiv pediatrică). Orice perturbare a actului medical pune în pericol o categorie de pacienți vulnerabili.

 

„Soluția rapidă și eficace este achiziționarea unor sisteme modulabile alcătuite din containere specializate. O configurație de bază, din 5 containere, este dotată cu grup sanitar, convectoare și spații de vestiar, servind ca spațiu-tampon pentru trierea și izolarea unui număr de pacienți, până la confirmarea testării SARS-CoV-2", a declarat prof. dr. Dana Tomescu, președintele Asociației BAVA, șef de clinică ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni și membru în Comitetul reprezentanților zonali pe specialitatea anestezie și terapie intensivă din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, în contextul pandemiei SARS-CoV-2.


Variantele sunt realizate și disponibile în România, sub forma unor containere individuale care pot fi conectate într-o configurație de spital mobil ce poate suporta modificări ulterioare.

Versatilitatea sistemului este importantă deoarece, în funcție de ajutorul financiar, se intenționează extinderea configurației de bază, prin adăugarea de containere, pentru a deservi un număr optim de pacienți.


Potrivit reprezentanților BAVA, o altă destinație a fondurilor este achiziția a două soluții de transport electric în incinta spitalului, pentru probele recoltate și pacienți, precum și de echipamente de protecție, sisteme inovative de sterilizare și dezinfecție necesare desfășurării în siguranță a actului medical.


Suma minimă pentru realizarea acestei infrastructuri este de 175.000 lei (circa 36.000 euro).


Ştiri Recomandate

Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Pacient reinfectat cu COVID-19, decedat
Tratamentul pentru cancer: obezitatea îi scade eficiența
Tot mai mulți copii au diabet. Explicația specialistului
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
EXCLUSIV
De ce să nu bei bere pe caniculă
Sistem imunitar: alimentele banale care-l întăresc
Crucea Roșie din România împlinește 144 de ani
Coenzima Q10: niciun beneficiu pentru cei care iau statine
Cât de sănătos este uleiul de cocos
Carnea roșie îmbătrânește arterele. Ce putem face
Mure: efectele uimitoare asupra pielii
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri