Instilațiile, terapia care distruge celulele canceroase. Bogdan Pârlițeanu: Se fac în ambulator și durează 45min - 1h. Reduc recidivele, pentru că asta e parșivitatea acestui tip de cancer

Instilațiile - Foto: Freepik @pressfoto
EXCLUSIV
Ce sunt instilațiile, tehnica care poate distruge orice celulă canceroasă de pe suprafața mucoasei vezicale. "Asta e parșivitatea acestui tip de cancer - recidivează".

"Cancerul de vezică are două stadii în mare parte:

- cancerul vezică noninfiltrativ - adică este strict limitat la vezica urinară, nu a depășit partea de ceea ce se numește musculara vezicală

- cancerul infiltrativ, care a depășit

Și atunci, procedurile sunt diferite. Una este pentru partea noninfiltrativă, în care există soluții de imunoterapie, cum sunt instilațiile cu BCG sau instilațiile cu chimio-terapice local și vezical. Acele instilații se fac în ambulator", a declarat Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist Urologie, în exclusivitate pentru DC Medical.

Distrug orice celulă canceroasă de pe suprafața mucoasei vezicale

 

"Odată ce pacientul are diagnosticul de cancer de vezică poate veni în ambulator. Se instilează substanța pe un cateter retrovezical pu steril în ambulator și își face procedura. 

Nu este injecție, ci efectiv se introduce un caracter din afară uretrovezical până în vezică și se instilează, se introduce efectiv substanța.

Pacientul stă 45min - 50min - 1h, în funcție de senzația de a urina. Noi îl sfătuim să nu consume lichid ca să poată să reziste cu substanța aceea și apoi elimină singur la prima micțiune. 

Scopul acestor instilații este de a reduce recidivele cancerul de vezică, pentru că asta e parșivitatea acestui tip de cancer - recidivează. 

Chiar dacă eu efectuez o cistoscopie, identific o formațiune tumorală, o rezec, la nivelul mucoasei pot exista celule viitoare unde se pot forma și atunci efectuarea instilațiilor vine să ajute în acest fel să reduc. Pentru că tot efectul acestor medicamente, fie imunoterapia cu BCG, fie chimioterapia aceasta instilațională vin să distrugă orice celulă de pe suprafața mucoasei vezicale", a completat medicul Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist urologie la Spitalul Clinic SANADOR.

De ce există posibilitatea să sângerezi și după rezecție. Bogdan Pârlițeanu: se videcă într-un mediu umed

 

"Noi îi explicăm pacientului că poate să mai existe riscul ca și după intervenție să urineze cu sânge.

Este normal, pentru că acolo, chiar dacă noi facem o rezecție, facem o hemostază, oprim orice punct de sângerare, dar este un mediu umed. Toată vindecarea se face într-un mediu umed și este mai dificil. 

Nu e ca și cum ne-am zgâriat, avem afecțiune pe piele, se usucă și gata", a conchis medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel