Înlocuiește dulciurile nocive și pline de E-uri cu aceste alimente naturale

Înlocuiește dulciurile nocive și pline de E-uri cu aceste alimente naturale. Foto: Freepick @cookie_studio
Înlocuiește dulciurile nocive cu produse naturale, care îți vor satisface pofta de ceva bun și, în același timp, nu-ți vor modifica silueta.

Nutriționiștii vorbesc aproape în unanimitate despre pericolele zahărului. Da, desigur, zahărul se reflectă pe siluetă nu doar sub formă de kilograme în plus, ci și sub formă de riduri premature. Prin urmare, dulciurile nocive trebuie înlocuite cu dulciuri sănătoase și naturale.

Zaharul este dăunător pentru siluetă și piele. Excesul zahărului în alimentație este deosebit de dăunător. În primul rând, zahărul contribuie la apariția celulitei și la depunerea unui strat de grăsime în organism. Excesul de zahăr interferează cu producția de colagen, a cărui deficiență duce la formarea ridurilor.

Slăbitul sănătos și fără dietă, la îndemâna oricui. Nutriționist: Este pe termen lung. Organizarea este cheia

Nutriționiștii și medicii te sfătuiesc să nu recurgi la îndulcitori artificiali, dacă ai la îndemână îndulcitori naturali.

Mai ales, nu se recomandă să recurgi la îndulcitorii artificiali dacă nu suferi de diabet. Te întrebi de ce? Deoarece, îndulcitorii artificiali pot dăuna unui organism sănătos. Și nu este nevoie să mănânci produse artificiale, dacă există îndulcitori naturali care au gust dulce, care nu dăunează siluetei.

Unul dintre aceste produse este stevia. Fără a avea  calorii, stevia este mai dulce decât zahărul. De asemenea, stevia are proprietăți antimicrobiene și îmbunătățește digestia. Stevia este o sursă naturală de antioxidanți și vitamine precum A, B, C, E.

Planta cu efect anti-stres. Este numită tonicul medicinal. Are efecte antiseptice, antispastice și antiinflamatorii

De asemenea, fructoza este un excelent îndulcitor natural. Din punct de vedere caloric, fructoza este la fel ca și zahărul. Deoarece este mult mai dulce decât zahărul, fructoza trebuie adăugată în preparate în cantități mult mai mici. În consecință, vei consuma mai puține calorii.

Fructoza are un avantaj extraordinar: este un carbohidrat lent, care este foarte important pentru corpul uman, deoarece nu provoacă o creștere rapidă a zahărului din sânge. Și ca orice carbohidrat lent, fructoza oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă destul de lungă.

Cum să trăiești mai mult. Dietele de succes ale celor mai longevivi și sănătoși oameni

O altă alternativă la zahăr este zahărul de mesteacăn (xilitolul). Xilitolul are un indice glicemic scăzut. Este de 6 ori mai mic decât indicele glicemic al zahărului și este inferior acestuia în ceea ce privește caloriile. Datorită acestor proprietăți, nu trebuie să-ți faci griji atunci când vei consuma xilitol. Cu siguranță, silueta ta nu va fi afectată.

În ceea ce privește gustul, xilitolul este la fel de dulce ca și zahărul, așa că atunci când îl vei folosi la prepararea unui desert, ia o porție egală cu cea a zahărului.

Șapte sucuri sănătoase pe care trebuie să le consumi cât mai des

Sirop de topinambur. Topinamburul și-a făcut loc, recent, în meniul celor atenți la sănătatea lor. Între timp, topinamburul este cunoscut de câteva secole și poartă numele tribului indian Tupinamba.

Din topinambur se face un sirop delicios cu indice glicemic foarte scăzut. Siropul poate fi adăugat la orice băutură și în deserturile preferate. Are un gust de miere, iar copiilor le place foarte mult. Acest produs este, de asemenea, ideal pentru diabetici.

Dacă vrei să rămâi sănătos și frumos, înlocuiește batonul de ciocolată cu fructe proaspete sau uscate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel