Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Inima este afectată de valurile de temperatură. Riscul de infarct fatal se dublează în timpul unui val de căldură. Simptome precum bătăile rapide ale inimii, amețeala și oboseala ar putea semnala stresul provocat de căldură asupra inimii.
Bolile cardiace și circulatorii reprezintă aproximativ un sfert din totalul deceselor din Marea Britanie, fiind una dintre cele mai mari cauze de deces din această regiune.
Există o serie de factori care vă pot crește riscul de probleme cardiace grave, inclusiv genetica, dieta și nivelul de activitate fizică.
Vezi și: Cât de normal este să uiți anumite lucruri. Cele 7 cele mai frecvente probleme de memorie
Cu toate acestea, un alt factor care este dincolo de controlul nostru este căldura. Potrivit experților, temperaturile ridicate pot crește semnificativ riscul de probleme cu inima.
Iar un studiu recent, publicat în revista Circulation, a constatat chiar că experimentarea unui val de căldură de patru zile poate dubla șansele unui atac de cord fatal.
Doctorul Rodney Foale, cardiolog consultant la The Harley Street Clinic, a explicat în detaliu.
”Temperaturile caniculare pot crește riscul de deshidratare, epuizare și insolație, care solicită sistemul cardiovascular. Deshidratarea reduce volumul de sânge, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale și la creșterea ritmului cardiac.
Stresul legat de căldură poate, de asemenea, să crească volumul de muncă asupra inimii și să exacerbeze afecțiunile cardiovasculare existente”, a spus dr. Rodney Foale, potrivit Express.
Vezi și: De ce să pui sare în bere. Ce efect MAGIC are asupra băuturii și corpului
El a avertizat asupra simptomelor la care trebuie să fim atenți și care ar putea semnala o problemă cardiacă legată de căldură.
”Căldura solicită sistemul cardiovascular prin dilatarea vaselor de sânge, prin creșterea ritmului cardiac și prin pierderea de lichide și electroliți prin transpirație. Acest lucru poate stresa inima, poate crește tensiunea arterială și poate avea un impact asupra circulației.
Fiți atenți la simptome precum bătăi rapide ale inimii, amețeli, oboseală, greață, confuzie, transpirație excesivă, dureri în piept și dificultăți de respirație. Acestea indică un stres legat de căldură asupra inimii”, a mai explicat medicul cardiolog.
Vezi și:
Evitarea deshidratării este esențială.
”Pentru a rămâne hidratați și a proteja sănătatea inimii pe vreme caldă, persoanele ar trebui să acorde prioritate consumului regulat de apă, să opteze pentru alimente bogate în apă, să limiteze consumul de băuturi zaharoase și alcoolice, să programeze activitățile în aer liber în perioadele mai răcoroase și să poarte haine ușoare.
Menținerea sănătății inimii la temperaturi ridicate implică alegeri dietetice specifice. Dați prioritate alimentelor hidratante, cum ar fi fructele și legumele bogate în apă, care furnizează nutrienți esențiali, ajutând în același timp la echilibrarea fluidelor. Optați pentru surse de proteine slabe, cum ar fi peștele, carnea de pasăre și legumele, pentru a susține sănătatea musculară și a reduce aportul de grăsimi saturate.
Cerealele integrale, cum ar fi quinoa și orezul brun, oferă energie susținută și fibre, aducând beneficii nivelului de colesterol.
Alimentele bogate în antioxidanți, precum fructele de pădure și nucile, combat stresul oxidativ indus de căldură”, a mai explicat medicul cardiolog.
Dr. Foale a avertizat, de asemenea, împotriva anumitor activități pe timp de caniculă.
”Pe timp de caniculă, persoanele ar trebui să evite expunerea prelungită la temperaturi ridicate, în special în timpul orelor de vârf de căldură. Activitățile fizice intense care solicită sistemul cardiovascular, cum ar fi antrenamentele intense sau ridicarea de greutăți, ar trebui să fie reduse la minimum.
Consumul excesiv de băuturi alcoolice poate duce la deshidratare și poate solicita inima, astfel încât moderația este crucială.
Trebuie evitat fumatul, deoarece acesta înrăutățește funcția cardiacă și pulmonară, agravând stresul provocat de căldură.
Săritul peste mese sau consumul de alimente bogate în zahăr, sodiu sau alimente grele și grase poate exacerba deshidratarea și poate avea un impact negativ asupra sănătății inimii”, a mai spus dr. Rodney Foale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...