Inimă: 7 mâncăruri care nu-i sunt deloc pe plac

Inimă: mâncăruri nesănătoase  FOTO: pixabary
Inimă, mâncăruri. Mezelurile, untul, slănina prăjită, supa la conservă sunt doar câteva exemple de mâncăruri care nu sunt benefice pentru inimă.

Inimă, mâncăruri. O dietă echilibrată face bine inimii, dar nu și alimente prăjite, cu conținut mare de grăsimi, sare și zahăr. Platforma webmd.com au alcătuit o listă cu 18 alimente care nu-i sunt pe plac inimii.

Iată câteva dintre ele:

1. Înghețată - are un conținut ridicat de zahăr, calorii și grăsimi saturate. Prea multă vă poate crește trigliceridele, iar asta poate duce la un atac de cord. Mai bine alegeți iaurt înghețat cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi sau fructe congelate, recomandă cei de la webmd.com. Verificați eticheta pentru cea mai mică cantitate de zahăr și grăsimi saturate.

2. Sos ranch - principalele ingrediente ale acestui dressing popular sunt bogate în grăsimi, sodiu și calorii. Niciunul dintre ingrediente nu este bun pentru inima ta. Puteți face o versiune mai sănătoasă a sosurilor cremoase folosind smântână cu conținut scăzut de grăsimi sau brânză de vaci și ierburi proaspete precum mărar, tarhon.

3. Pui și cartofi prăjiți - adaugă calorii, grăsimi și sodiu la o hrană altfel sănătoasă; studiile au legat alimentele prăjite cu diabet zaharat de tip 2, obezitate și tensiunea arterială ridicată - toate acestea cresc șansele de insuficiență cardiacă. Cartofi prăjiți din restaurante și fast-food-uri au multă grăsime și sare, ceea ce nu-i place inimii. O cercetare a avertizat că oamenii care au mâncat cartofi prăjiți de 2-3 ori pe săptămână ar prezenta risc crescut de moarte precoce.

4. Unt - este bogat în grăsimi saturate, care pot ridica colesterolul rău și pot provoca boala cardiacă. Mai bine îl înlocuiți cu ulei de măsline sau cu uleiuri vegetale, care conțin grăsimi sănătoase pentru inimă.

5. Pizza - poate fi sănătoasă dacă o faci corect, dar nu cele înghețate și puse la încălzit/copt întrucât au cantități uriașe de sodiu, grăsimi și calorii. Dacă vreți să mâncați o pizza sănătoasă mai bine o preparați singur.

6. Mezelurile – cârnații și salamul au cantități mari de sare și sunt bogate în grăsimi saturate. Curcanul este o variantă mai sănătoasă.

7. Zahăr, sare, grăsime - în timp și în cantități mari, sarea, zahărul, grăsimile saturate și carbohidrații rafinați sporesc riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral. Puteți avea aceste lucruri dacă mâncați mai ales fructe și legume, cereale integrale, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel