Ingredientul pe care trebuie să-l folosești în loc de șampon. Părul va fi mătăsos și lucios

Părul va fi mătăsos și lucios, dacă înlocuiești șamponul cu acest ingredient din cămară. Foto: Freepick @Racool_studio
Părul va fi mătăsos și lucios dacă vei înlocui șamponul cu un ingredient din bucătărie. Convinge-te și bucură-te de rezultate fantastice.

Sute de reclame la produse de îngrijire ne promit că părul va fi mătăsos și lucios. Dar știm cu adevărat ce cumpărăm? Ce conțin aceste produse? Totuși, natura ne pune la dispoziție tot ce ne trebuie pentru un păr sănătos, voluminos și lucios. Totul fără costuri!  

Masca de somn, ajutor pentru o noapte odihnitoare. Cu ce o poți înlocui

Șamponul poate fi înlocuit cu o plantă din bucătărie pentru rezultate uimitoare. Planta de care avem nevoie este una dintre cele mai iubite plante ale bucătăriei italiene. Este parfumată și plină de beneficii. Este rozmarinul, care ne aduce surprize nu doar în bucătărie, ci și pentru îngrijirea personală.

Dacă părul este stresat de vopsirea excesivă sau de tratamente chimice, rozmarinul îi poate reda splendoarea.

Poți folosi planta sub forma de ulei: trebuie doar sa introduci câteva crenguțe bine spălate într-o punga potrivită pentru congelare, apoi trebuie să le bați bine cu un ciocan pentru șnițele. În acest fel, crenguțele își vor elibera un ulei cu un miros plăcut.

Într-un borcan se toarnă 200 ml ulei de măsline, se adaugă crenguțele zdrobite de rozmarin. Borcanul se închide și se păstrează, ferit de lumină, timp de o săptămână. După acest timp, se filtrează și se împarte în sticle mici. Masează scalpul cu acest ulei înainte de a face duș pentru a revitaliza foliculii.

Cele mai bune remedii pentru combaterea ridurilor se află în cămară sau frigider

Sau poți prepara o infuzie de rozmarin. Pentru asta, fierbe apa cu câteva crenguțe. După ce s-a răcit complet, toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator și utilizează-l înainte de coafare, pe părul încă umed. Acum bucură-te de rezultat: vei avea un păr mătăsos și foarte strălucitor!

Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului. Cum îl poți folosi

 

Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului, făcându-l strălucitor și puternic. Un produs natural utilizat pe scară largă atât în ​​cosmetică, cât și pentru uz alimentar, oțetul de mere este un aliat pentru păr. În plus, oțetul de mere previne căderea părului și acționează împotriva pielii grase și a mătreții.

Oțetul de mere este un aliment foarte bogat în vitamine, minerale, enzime și alte substanțe active benefice organismului, fiind util și pentru persoanele cu părul uscat și casant. Acționează împotriva căderii părului.

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Printre proprietățile oțetului de mere se număra și cea de a reechilibra excesul de sebum de pe piele, reglându-i aciditatea, fiind foarte util și în cazul mătreții. În sfârșit, oțetul de mere are proprietăți de regenerare a părului deteriorat, uscat și vârfuri despicate.

Acțiunea oțetului de mere este vizibilă după câteva aplicări, tocmai pentru că nutrienții săi acționează eficient făcând părul strălucitor. În același timp, are o acțiune naturală dezinfectantă, contracarând micile inflamații, apariția dermatitelor și a infecțiilor cutanate, care pot duce la un dezechilibru și disconfort suplimentar. Prin urmare, aceste beneficii sunt evidente și pentru persoanele care au pielea foarte sensibilă și predispusă la roșeață. 

Masajul facial, secretul pentru un ten tânăr și strălucitor. Îl poți face chiar acasă

Prezența vitaminelor, a mineralelor, a aminoacizilor și a altor substanțe active fac din oțetul de mere un aliat împotriva părului uscat, fragil și uscat. Oțetul de mere ne ajută în lupta împotriva vârfurilor despicate, datorită proprietăților de restructurare a fibrei capilare. În plus, oțetul de mere acționează ca un balsam natural, deoarece înmoaie părul, făcându-l ușor de pieptănat. Părul va fi moale, mătăsos și strălucitor. 

Oțetul de mere reechilibrează excesul de sebum, restabilind un pH corect. În cazul descuamării pielii și a mătreții, oțetul de mere va avea un efect curativ și preventiv asupra apariției acestei imperfecțiuni. Folosit pe părul gras, oțetul de mere are o funcție antibacteriană, astringentă și antiseptică.

Oțetul de mere este util împotriva căderii părului, datorită proprietăților sale de întărire și regenerare a fibrei capilare și mai ales a mineralelor pe care le conține: fier, magneziu, potasiu, fosfor și calciu. Cu utilizarea oțetului de mere, vei observa mai puține vârfuri despicate.

Cum se folosește oțetul de mere pe păr

Diluat în apă. Datorita proprietăților sale dezinfectante, antibacteriene si antiseptice este indicat să diluezi mereu oțetul de mere în apă, deoarece oțetul pur ar putea fi agresiv pentru piele. Într-o sticlă de apă de 1,5 litri adaugă 3-4 linguri de oțet de mere. Odată ce oțetul este diluat, poți folosi acest remediu natural pentru a-ți clăti părul. Lăsă să acționeze câteva minute și clătește cu apă. Poți face acest tratament o dată pe săptămână. Citește mai multe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel