Ingredientul banal care îndepărtează mirosul neplăcut de pe tocător. Este un odorizant natural

otet - FOTO: Freepik@Kamran Aydinov
Ingredientul banal care îndepărtează mirosul neplăcut de pe tocător îl găsești în propria ta bucătărie. În plus, are rol dezinfectant.

Tocătoarele sunt instrumente esențiale în bucătărie, dar ele pot găzdui și resturi de mâncare și mirosuri nepotrivite. Prin urmare, acestea necesită o curățare suplimentară, deoarece o simplă ștergere cu un burete nu este întotdeauna eficientă în eliminarea substanțelor sau a mirosurilor.

Tocătoarele uzate, cu tăieturi și caneluri în ele, sunt mai susceptibile de a adăposti resturi de alimente și mirosuri, deoarece pot fi dificil de curățat în mod corespunzător. De altfel, acesta este, de asemenea, un semn că este posibil să aveți nevoie de o nouă placă de tăiere. Uneori, plăcile de tăiat necesită un pic mai mult ajutor pentru a îndepărta mirosurile înțepătoare care au fost tăiate în suprafață, ceea ce este valabil mai ales în cazul plăcilor de tăiat din lemn.

Oțetul, ingredientul natural care curăță tocătorul de lemn

Din fericire, oțetul este o soluție naturală care poate fi folosită pentru a alunga mirosurile, lăsând o cană de oțet pe blatul din bucătărie poate ajuta o bucătărie urât mirositoare, iar oțetul poate fi, de asemenea, folosit pentru a curăța ustensilele după ce ați pregătit un fel de mâncare cu miros puternic, cum ar fi peștele.

"Dacă mirosul de pește se agață de tigaia și de ustensilele cu care ați gătit peștele, spălați-le cu apă și oțet", a declarat Leanne Stapf, COO al The Cleaning Authority, pentru AARP, potrivit House Digest.

Tocător de lemn - FOTO: Freepik@imrandk

Oțetul va ajuta, de asemenea, tocătorul să miroasă proaspăt. Pentru a avea grijă în mod corespunzător de tocător, ar trebui să faceți întotdeauna o mică dezodorizare preventivă după fiecare utilizare.

Pentru a preveni impregnarea mirosurilor, este important să igienizați în mod regulat plăcile de tăiat și să le uscați bine după spălare. Depozitați-le într-un loc răcoros și uscat pentru a ajuta la prevenirea dezvoltării bacteriilor dăunătoare. Cu toate acestea, dacă încă mai simțiți mirosuri remanente, puteți ajunge la niște oțet.

Vezi și: Anticonvulsivele, efecte letale. Afectează inima, rinichii și plămânii și pot duce la deces. Sunt prescrise și la noi în țară

Utilizarea oțetului, beneficii cheie

Oțetul poate ajuta la menținerea curățeniei în casă, iar utilizarea lui pe placa de tăiere are câteva beneficii cheie. Nu vă va deteriora sau decolora tocătorul, așa cum pot face substanțele chimice dure. Deși este folosit uneori ca dezinfectant natural pentru a ucide bacteriile și virusurile, conform Healthline, nu este considerat un dezinfectant oficial de către Agenția pentru Protecția Mediului.

Pentru ca EPA să recunoască o substanță ca dezinfectant, aceasta trebuie să ucidă 99,9% din bacteriile și virusurile care provoacă boli, inclusiv viruși precum COVID-19.

Acidul acetic din oțet poate ajuta la uciderea unor E. coli, salmonella și listeria, germeni care se găsesc adesea pe tocătoare și care provoacă boli de origine alimentară. Cu toate acestea, un studiu publicat în Infection Control and Hospital Epidemiology a constatat că, deși oțetul ucide unele bacterii, detergenții comerciali sunt mai eficienți.

Cu toate acestea, oțetul este un instrument excelent pentru a ajuta la îndepărtarea petelor și a mirosurilor persistente. De multe ori tăiem pe tăblițele de tăiat alimente cu miros puternic care pot rămâne blocate pe suprafața tocătorului. Ceapa și usturoiul emană cel mai pregnant miros.

Oțetul este un dezodorizant natural, deoarece acidul acetic din el se leagă în mod natural de moleculele de miros ofensator pentru a lăsa planșa de tăiat mirosind proaspăt și curat. 

Vezi și: Semnul cancerului pe care îl observi când decorezi bradul de Crăciun. Este un semnal de alarmă

Cum să curățați tocătoarele cu oțet

Deodorizarea plăcii de tăiat cu oțet este un proces simplu care necesită doar câțiva pași. Începeți prin a vă clăti placa de tăiere cu apă caldă pentru a îndepărta resturile mari.

Apoi, amestecați 4 părți de apă și 1 parte de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați soluția pe tocător, asigurându-vă că acoperiți întreaga suprafață.

Lăsați soluția să stea timp de 5-10 minute, permițând oțetului să pătrundă și să dezinfecteze placa. Frecați placa cu un burete sau o cârpă pentru a îndepărta orice pete sau reziduuri persistente. Clătiți-o cu apă caldă și lăsați-o să se usuce la aer.

Puteți, de asemenea, să vă ștergeți planșa de tăiat cu oțet puternic de fiecare dată când o folosiți, nu doar pentru a o dezinfecta în mod regulat, ci și pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor. O ștergere rapidă cu oțet va ajuta la eliminarea acelor mirosuri persistente, astfel încât să fie proaspătă pentru următoarea utilizare. De asemenea, mirosul de oțet va dispărea pe măsură ce se usucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel