Informație interesantă despre analgezice. Ce impact au asupra corpului

pastile
În fiecare an, cheltuim bani pe medicamente care promit să atenueze toate tipurile de probleme de sănătate, de la dureri de cap până la indigestie și de la răceală până la contracții musculare.   Dar cât de eficiente sunt aceste medicamente? Și ce impact real au asupra corpului nostru?

Medicul Chris Van Tulleken de la seria BBC "Adevărul despre..." a decis să facă o investigație. Prima sa provocare: analgezicele.

Acestea sunt medicamente care se obțin fără prescripție medicală - adică nu necesită o rețetă - fiind practic cele mai consumate în întreaga lume. Analgezicele promit să atenueze toate tipurile de afecțiuni, cum ar fi dureri de cap, dinți, disconfort muscular sau menstrual.

Cele mai populare analgezice sunt paracetamolul, ibuprofenul și aspirina. În unele țări aceste produse pot fi cumpărat numai din farmacii. În alte țări, sunt vândute și în supermarketuri și alte unități comerciale.

Cum funcționează

Ca parte a misiunii sale de a cerceta, dr. Van Tulleken a decis sa investigheze mai detaliat cum funcționează analgezicele. Expertul explică faptul că "analgezicul nu va începe să funcționeze până când nu ajunge în sânge". Puțin câte puțin, pilula se dizolvă și medicamentul intră în intestinul subțire, unde este absorbit în sânge.

Există analgezice care promit să atenueze o afecțiune specifică?

"Nu", concluzionează Dr. Van Tulleken categoric, scrie BBC Mundo.

Odată ce medicamentul intră în sângele tău "nu există nicio modalitate de a direcționa pastila în mod specific către o parte a corpului", spune expertul. Cel mai bine este să consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua medicamente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel