Infertilitate, sprijin financiar pentru cuplurile din România

Biochimiștii, biologii și chimiștii din laboratoare vor să fie pe picior de egalitate cu medicii
Scăderea demografică este o problemă gravă în România, iar statul îi sprijină prea puţin pe cei care nu pot face copii. Jumătate dintre persoanele care au probleme de fertilitate exclud din start procedurile in vitro din cauza costurilor. O singură încercare presupune cheltuieli de până la 5 mii de euro.

În România, unul din cinci cupluri suferă de infertilitate

Cuplurile din București au mai multe șanse. Din iunie, anul acesta, până în decembrie, Primăria Capitalei oferă un sprijin financiar cuplurilor diagnosticate cu probleme de infertilitate. Fiecare poate primi câte 13.800 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro.

Din cele 870 de dosare depuse online, până la sfârşitul lui octombrie, doar șase au fost respinse. În schimb, în programul ministerului, doar 250 de cupluri au fost acceptate în prima jumătate a anului. Li se asigură aproape 6200 de lei pentru o singură procedură - care poate costa însă şi cinci mii de euro.

Ministerul vrea o finanţare mai mare, pentru mai multe proceduri, dar depinde de bugetul de la Finanţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel