Infecțiile urinare: se transmit pe cale sexuală? Explicațiile specialiștilor

Infecțiile urinare
Infecțiile urinare sunt extrem de supărătoare, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații să le facă. Specialiștii explică și cum se transmite.

Infecțiile urinare dau bătăi de cap multor persoane, în special femeilor. Medicii spun că pentru prevalența mai mare a acestei afecțiuni la femei ar fi chiar anatomia feminină. 

Majoritatea provin din bacteriile care locuiesc în intestinul gros al femeii. Bacteriile migrează în mod natural din intestin și se atașează inofensiv la pielea din zona înconjurătoare. Bacteriile pot intra în deschiderea uretrei (chiar deasupra vaginului) și apoi se pot deplasa în vezică.
Uretra unei femei este mult mai scurtă decât a bărbatului. Aceasta înseamnă că bacteriile trebuie să parcurgă doar o mică distanță pentru a intra în vezică. De aceea, femeile sunt mult mai predispuse decât bărbații să dezvolte infecții ale tractului urinar.

Bărbații își pun adesea întrebarea dacă au transmis bacteriile partenerei lor de sex feminin în timpul actului sexual. Dar nu infecția nu se transmite astfel. Motivul probabil al infecției urinare a femeii după un contact sexual este frecarea în timpul sexului, care poate irita deschiderea uretrei și poate facilita pătrunderea bacteriilor, notează specialiștii de la Harvard Medical School.
Poate fi de ajutor pentru parteneră să evite infecțiile vezicii urinare prin schimbarea pozițiilor sexuale pentru a minimiza iritarea. De asemenea, poate ajuta femeia să urineze imediat după actul sexual.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel