Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Infecțiile nosocomiale au lipsit cu desăvârșire la Chirurgie Iași. Medic: Ăsta a fost și norocul nostru
29 iun, 19:55
Medicul și profesorul Cristian Lupașcu a declarat că nu s-au înregistrat nicio infecție nosocomială în perioada stării de urgență în Chirurgie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Spiridon din Iași.
Prof dr Cristian Lupașcu
EXCLUSIV

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate a DC Medical, profesorul și doctorul Cristian Lupașcu de la Spitalul Județean de Urgență Sf Spiridon din Iași a spus că în secțiile de Chirurgie pe care le-a coordonat în timpul stării de urgență și stării de alertă nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu infecția COVID-19. Dimpotrivă nu s-au înregistrat nici infecții nosocomiale. ”Nu am avut pe nimeni, nici medici, nici asistente care să fi fost confirmate pozitiv (n.r. cu COVID-19). (...) În toată această perioadă nu am avut nicio infecție nosocomială. Înseamnă că legile sterilizării, pe care noi le-am învățat și le predăm studenților sunt perfect adevărate: spălatul pe mâini și protecția în toată această ecuație sunt fundamentale, afirmă acesta.

Întreg personalul medical care intra în contact, în cursul unei activități medicale, cu un pacient care s-a dovedit ulterior a fi pozitiv de COVID-19 a fost testat. ”Poate ăsta a fost și norocul nostru, dar eu pot să vă spun cu siguranță că rolul protecției în această ecuație este fundamental”, adaugă profesorul Lupașcu.


Ştiri Recomandate

Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri