Infecțiile dentare, risc de cancer, hepatită și boli de inimă
06 iun 2020 / 22:39

Studiile arată că există o asociere între infecția bacteriană orală si cancer pulmonar, renal și pancreatic; cât și cu hepatita și  bolile cardiovasculare.

Cancer:

 Deoarece sursa bacteriană din interiorul canalelor radiculare nu poate fi atinsă de sistemul imunitar, organismul intră într-o luptă nesfârșită pentru a controla inflamația gingiilor. Aceasta provoacă o eliberare cronică de bacterii moarte, celule imune, toxine și hormoni în fluxul sanguin de sub dinte. De-a lungul timpului, aceste substanțe sunt cauzate de creșterea tumorii în organe de-a lungul meridianului călător, arată un studiu (link direct)

 

 


Hepatită: 

Aproximativ 26% dintre persoanele cu infecții ale dinților au hepatită.  Deși este cauzată în mod tipic de un virus, hepatita cronică și cancerul hepatic pot fi, de asemenea, rezultate din infecția bacteriană.  Studiile (link direct) indică faptul că hepatita este mai frecventă la persoanele cu infecții ale dinților și halitoză.

 

 

Bolile de inimă: 

Studiile (link direct) indică faptul că riscul bolilor cardiovasculare crește odată cu pierderea dinților. Persoanele cu mai puțin de 10 dinți au aproximativ cu 78% mai multe riscuri de a dezvolta boala decât persoanele cu mai mult de 25 de dinți.  Mai mult decât atât, adulții în vârstă cu un nivel ridicat de bacterii cauzatoare de boli parodontale în gură tind să aibă artere carotide mai groase, un predictor puternic al atacului cerebral și atacului de cord. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mânânci cireșe cu viermi

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?