Infecții respiratorii, Sibiu: sute de cazuri în doar o săptămână

Tratament pentru răceală
În prima săptămână din octombrie s-au înregistrat 1.773 de cazuri de infecții respiratorii în județul Sibiu, mai multe cu 34,73% față de același interval din 2018.

Infecții respiratorii. 1.773 cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS) au fost înregistrate în prima săptămână din octombrie, mai multe cu 34,73% faţă de aceeași săptămână a sezonului trecut, când au fost raportate 1316 de cazuri.

Analiza pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 33%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani. Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 305 cazuri. Cele mai multe cazuri (91) au survenit la grupa de vârstă mai devreme amintită, arată responsabilii DSP Sibiu.

”Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 40 de 36.06%, predominând internările, cu valori sensibil egale, la grupele de vârstă: 0-1 an, respectiv 65 de ani și peste. Ponderea scăzută a internărilor datorate IACRS și lipsa internărilor pentru gripă, indică faptul că formele de boală au fost uşoare”, mai precizează aceștia.

În județul Sibiu au fost catagrafiate pentru vaccinarea antigripală 37.755 de persoane, iar Ministerul Sănătății a alocat 26.800 doze de vaccin, adică circa 70% din necesarul solicitat și care vor fi livrate în mai multe tranșe. În sezonul 2018-2019 vaccinarea antigripală a debutat în data de 17 octombrie 2018, iar în luna februarie 2018 au fost epuizate cele 26.620 doze repartizate județului Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel