Infecții respiratorii în Olt, cu 400 mai multe față de săptămâna trecută

Infecțiile respiratorii
Zeci de cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate în județul Olt în a doua săptămână a anului. Cu peste 400 față de primele șapte zile ale lui 2020.

Infecții respiratorii, Olt. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 400 în săptămâna precedentă faţă de prima săptămâna din luna ianuarie, în creştere fiind şi numărul cazurilor de pneumonie, potrivit unei informări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Sursa citată precizează că în perioada 6-12 ianuarie au fost raportate 913 cazuri de infecţii respiratorii acute (cu 401 mai multe faţă de prima săptămână din acest an), precum şi 348 de cazuri de pneumonie (cu 83 mai multe faţă de săptămâna precedentă). Au necesitat internarea 94 dintre pacienţii cu pneumonie şi 40 dintre cei cu infecţii respiratorii acute, cei mai mulţi dintre bolnavi fiind copii, potrivit Agerpres.

DSP Olt informează că până în prezent în judeţul Olt nu au fost înregistrate cazuri de gripă. Până la această dată au fost vaccinate antigripal 52.290 de persoane, în majoritate vârstnici şi persoane cu afecţiuni cronice, numărul celor imunizaţi împotriva gripei fiind de două ori mai mare faţă de anul precedent şi cel mai mare din ultimii 10 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel