Radiografiile și radiațiile din...
Încă din 2006, Academia Americană de Pediatrie a recomandat să nu se prescrie tratamentul antibiotic pentru bronșiolită la copiii fără o infecție bacteriană documentată. Însă în ciuda recomandărilor emise mai întâi cu mai mult de un deceniu în urmă, antibioticele sunt încă prescrise în mod obișnuit, sunt concluziile unui studiu care subliniază necesitatea de a continua educarea furnizorilor de asistență medicală și a publicului cu privire la utilizarea adecvată a antibioticelor.
În noul studiu, cercetătorii au analizat date dintr-un sondaj reprezentativ la nivel național privind vizitele la camerele de gardă a serviciilor de urgență din S.U.A. efectuate anual. Conform datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, între 2007 și 2015, aproximativ 25% dintre copiii cu vârsta sub 2 ani cu bronșiolită care au fost văzuți într-o cameră de urgență au primit antibiotice.
Nu s-au înregistrat schimbări semnificative în timp înceea ce privește ratele de prescripție pentru antibiotic de la publicarea orientărilor. Dintre pacienții care au primit antibiotice, 70% nu a avut nici o infecție bacteriană documentată, pentru care un antibiotic ar fi putut fi un tratament adecvat. Antibioticele, ca toate medicamentele, pot provoca reacții adverse, inclusiv reacții alergice și reacții adverse.
Un studiu anterior a constatat că efectele secundare ale antibioticelor duc la aproximativ 70.000 de vizite în camere de urgență în rândul copiilor din SUA în fiecare an. Suprasolicitarea sau abuzul de antibiotice contribuie, de asemenea, la dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice, care pot provoca infecții rezistente la medicamente și mai greu de tratat, o amenințare tot mai mare pentru sănătatea publică din S.U.A. și din întreaga lume.
Bronșiolita se dezvoltă atunci când micile căi respiratorii ale plămânilor devin inflamate și aglomerate, de obicei din cauza unei infecții virale, pentru care antibioticele nu oferă nici un beneficiu. Boala este principala cauză a spitalizărilor pentru copiii din SUA în primul an de viață, informează Eurekalert.org.
,,Intervenții direcționate pentru a reduce prescrierea inadecvată în rândul clinicienilor sunt esențiale. Dar, în același timp, informarea publicului laic cu privire la posibilele consecinte și de ce este important să nu se supratrateze condițiiloe virale cu antibiotice sunt la fel de importante. Noua analiză a constatat, de asemenea, că această creștere a prescrierii antibioticelor la copiii cu bronșiolită a fost asociată cu tratamentul în spitale care nu erau de pediatrie”, a declarat dr. Brett Burstein, de la Spitalul de Copii din Montreal și Institutul de Cercetare al Centrului de Sanatate McGill University din Montreal, autorul principal al studiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Radiografiile și radiațiile din...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...