Acest tratament învinge cancerul și...
Îndulcitorii artificiali au efecte toxice asupra bacteriilor intestinale, arată un studiu proaspăt publicat de cercetători de la Universitatea Ben-Gurion (BGU) din Israel și de Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore. Este vorba de îndulcitori și suplimente alimentare dedicate sportivilor îndulcite cu acești locuitori ai zahărului, aprobați de FDA (US Food and Drug Administration), potrivit unui nou articol publicat în revista Molecule.
1 mg e suficient ca să determine toxicitatea
Studiul colaborativ a indicat toxicitatea relativă a șase îndulcitori artificiali - aspartam, sucraloză, zaharină, neotam, advantam și acesulfam potassium-k - și a 10 suplimente sportive care conțin acești îndulcitori artificiali. Bacteriile găsite în sistemul digestiv au devenit toxice atunci odată expuse la concentrații de numai 1 mg / ml. din îndulcitorii artificiali enumerați.
„Am modificat bacteriile E. coli bioluminescente, care devin luminiscente atunci când detectează toxine și acționează ca un model sensibil reprezentativ pentru sistemul microbian complex", a explicat Prof. Ariel Kushmaro, președintele John A. Ungar în Biotehnologie în Avram și Stella Goldstein-Goren Departamentul de Inginerie Biotehnologică și membru al Institutului Ilse Katz pentru Știința și Tehnologia Nanoscalelor și Institutul Național de Biotehnologie din Negev. „Aceasta este o dovadă suplimentară că un consum de îndulcitori artificiali afectează în mod negativ activitatea microbiană intestinală, care poate provoca o gamă largă de sănătate probleme", se arată în materialul preluat de sciencedaily.com.
Acunși în tot felul de alimente
Îndulcitorii artificiali sunt utilizați în nenumărate produse alimentare și băuturi răcoritoare cu conținut redus de zahăr. Mulți oameni consumă acest ingredient făcă să știe. Mai mult, îndulcitorii artificiali au fost identificați ca poluanți de mediu și pot fi găsiți în apa de băut și în apa de suprafață, dar și în acviferele de apă subterană.
„Rezultatele acestui studiu ar putea ajuta la înțelegerea toxicității relative a îndulcitorilor artificiali și a potențialului de efecte negative asupra microbiomului intestinal, precum și a mediului. În plus, panoul bacteriologic bioluminescent testat poate fi folosit pentru detectarea îndulcitorilor artificiali în mediu", spune Prof. Kushmaro.
Consumul de îndulcitori artificiali a fost legat, anterior, de efectele adverse cum ar fi cancerul, creșterea în greutate, tulburările metabolice, diabetul de tip 2 și modificarea activității microbiene la nivelul intestinului, arată studiul care poate fi consultat AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest tratament învinge cancerul și...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Trei factori de risc majori duc la...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Acestea sunt cele mai importante...
Zgomotul alimentar, o preocupare...