India: val DEVASTATOR de COVID-19. În doar 24 de ore, 319.455 de cazuri noi și 2.764 de decese. VIDEO

India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC
India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC
Crematoriu pe un teren viran de pe o stradă. Foto: Print screen BBC
Crematoriu pe un teren viran de pe o stradă. Foto: Print screen BBC
India, crematoriu amenajat într-o parcare. Foto: Print screen ABC News (Australia)
India, crematoriu amenajat într-o parcare. Foto: Print screen ABC News (Australia)
  • India, bolnav COVID primește oxigen în mașină. Foto: print screen CNBC
  • Crematoriu pe un teren viran de pe o stradă. Foto: Print screen BBC
  • India, crematoriu amenajat într-o parcare. Foto: Print screen ABC News (Australia)
Un al doilea val devastator de infectări cu coronavirus în India, unde spitalele sunt copleșite de valul de pacienți COVID-19 și de lipsa generalizată de oxigen și de medicamente. Crematorii au fost amenajate în stradă, după ce a fost înregistrat un număr record de decese – 2.764 - în 24 de ore. 

Numărul cazurilor de COVID-19 și de decese din India continuă să crească rapid, alimentate de o nouă tulpină mutantă de coronavirus.  Țara a atins luni un număr record de cazuri – 319.455 de cazuri noi luni, 26 aprilie, a cincea zi consecutivă de record - precum și cel mai mare număr zilnic de decese - 2.764.

Dar este adevărat că numărul real de cazuri și decese va fi mai mare decât cel furnizat de autorități, mulți oameni evitând testarea sau luptându-se pentru a avea acces la ea. Multe decesele din zonele rurale sunt, de asemenea, neînregistrate.

Medicii din capitala Indiei, Delhi, au descris, pentru BBC, CNBC și ABC News (Australia) cum oamenii mor pe străzile din jurul spitalelor, în timp ce țara se luptă să facă față acestui val devastator de COVID-19.

 

În total, India a confirmat peste 17,6 milioane de infecții și aproape 198.000 de decese. Virologii spun că se așteaptă ca rata infecțiilor să crească în continuare pentru încă două-trei săptămâni.

Prea puține paturi de Terapie Intensivă

India are o lipsă cronică de spațiu în secțiile sale de terapie intensivă, familiile multor pacienți fiind nevoite să conducă sute de kilometri pentru a încerca să găsească un pat pentru persoana dragă.

În Delhi - o regiune de aproximativ 20 de milioane de oameni - spitalele sunt pline și deja refuză pacienții noi.

Unele străzi din afara unităților medicale s-au aglomerat cu bolnavi grav, cei dragi încercând să le aranjeze paturi improvizate și să facă rost pentru ei de tuburi de oxigen în timp ce se roagă de autoritățile spitalului pentru un pat.

 

„Ne plimbăm pe străzi de trei zile în căutarea unui pat”, a declarat un bărbat pentru agenția de presă Reuters, în timp ce soția sa stătea nemișcată pe trotuar.

Alții, facă au noroc, primesc oxigen pe stradă, în mașină. 

Luni, guvernul indian a anunțat că infrastructura medicală militară va fi pusă la dispoziția civililor, iar personalul militar pensionat va fi de ajutor în instituțiile de sănătate care au pacienți COVID.

Lipsa de oxigen și vagoane-spital

În prezent, India are cea mai mare cerere de oxigen din toate celelalte țări cu venituri mici, medii mici și medii superioare, conform PATH Oxygen Needs Tracker.
În încercarea de a acoperi lipsa de paturi, autoritățile indiene au transformat vagoane de tren în secții de izolare.

Aproximativ 4.000 de vagoane ale Căilor Ferate Indiene, adaptate în martie 2020, sunt readuse în uz pentru a ajuta la tratarea pacienților cu COVID cu simptome ușoare până la moderate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel