Îndemnul ministrului Sănătății pentru românii din Austria: faceți-vă acum programarea pentru vaccinarea anti-COVID

Vouchere pentru persoanele care se vaccinează
Ministrul Sănătății din Austria a transmis un mesaj în limbile germană, română, turcă, română și croată un îndemn pentru acei rezidenți ai acestor etnii care locuiesc pe teritoriul Austriei.

Ministrul sănătății din Austria, Wolfgang Mückstein, a adresat pe rețelele sociale un apel video, în mai multe limbi europene, inclusiv română, în care le solicită locuitorilor de etnie turcă, români și croată de pe teritoriul Austriei să se imunizeze împotriva infecției COVID. Acesta subliniază că ”fiecare vaccin contează”.

”Rugămintea mea: faceți-vă acum programarea pentru vaccinarea împotriva coronavirusului. Fiecare vaccin contează!”, a spus în română Wolfgang Mückstein, pe Youtube și rețelele sociale, potrivit Antena 3.

„În prezent, se fac în jur de 40.000 de vaccinări pe zi. În luna iunie, în medie, până la 100.000 de persoane au fost vaccinate zilnic împotriva coronavirusului. Mă adresez acum în mod special persoanelor care au emigrat, chemându-le să se vaccineze. Este deosebit de important să ajungem la cât mai multe persoane și să le convingem că vaccinarea protejează împotriva coronavirusului. Doar împreună vom reuși să ieșim din pandemie spre normalitate. Vă rugăm să profitați de numeroasele opțiuni de vaccinare și să vă protejați pe dvs. și pe cei din jur de boli grave și de consecințe ulterioare, cum ar fi long-COVID. Până la data de 6 august 2021, în Austria au fost efectuate 9.883.444 de vaccinări. Cel puțin 59,69 % din populația totală este parțial imunizată și 53,26 % complet imunizată”, spune oficialul austriac pe Facebook. 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.573 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.543 în Italia, 16.778 în Spania, 198 în Marea Britanie, 129 în Franța, 3.124 în Germania,  95 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia,  143 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 7 în Bulgaria, 21 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 14 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 9 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 2 în Croația și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda și Polonia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 193 de cetățeni români aflați în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran și unul în Polonia, au decedat, se arată în bilanțul COVID de sâmbătă, 7 august.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel