INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect

Foto: Pixabay
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM – prospect. Acțiune: Indacaterol: bronhodilatator simpatomimetic cu acţiune de lungă durată. Glicopironiu: bronhodilatator parasimpatolitic cu acţiune de lungă durată.

INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM – prospect:

Denumire comercială: ULTIBRO BREEZHALER 

Forma: Capsule cu pulbere de inhalat 

Indicații: Tratmentul de întreținere pentru ameliorarea simptomelor la pacienții adulți cu BPOC.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Produsul nu se utilizează pentru tratamentul astmului bronșic, pentru tratament acut al crizelor de bronhospasm. Prudență la pacienții cu glaucom cu unghi închis, cu retenție urinară, cu afecțiuni cardio-vasculare

Reacții Adverse: Foarte frecvente: infecții ale căilor respiratorii superioare. 

Frecvente: tuse, durere faringo-laringeală, iritație la nivelul gâtului, amețeli, cefalee, rinofaringită, sinuzită, rinită, infecții urinare, dispepsie, carii dentare, gastroenterită, durere musculoscheletică, febră, durere toracică. 

Mai puțin frecvente: hipersensibilitate, perestezii, glaucom, cardiopatie ischemică, fibrilații atriale, tahicardie, palpitații, insomnie, diabet zaharat, bronhospasm paradoxal, epistaxis, xerostomie, prurit, spasm muscular, mialgie, durere la nivelul extremităților, obstrucție la nivelul vezicii urinare, retenție urinară, edem periferic, fatigabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel