INCREDIBIL: unde a devenit masca OBLIGATORIE 24 de ore din 24
24 sep, 08:48
Cazurile de COVID-19 cresc constant, nu doar în România, ci și în toată Europa. În aceste condiții, masca a devenit obligatorie 24 de ore din 24.
Masca

Purtarea măștii a devenit ibligatorie 24 d eore din 24, în centrul istoric al Genovei, marele port din nordul Italiei, pentru a lupta împotriva creşterii cazurilor de COVID-19, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Centru oraşului a înregistrat 63 de cazuri noi în 24 de ore, obligând regiunea Liguria, în acord cu primăria şi autorităţile sanitare, să ia măsuri de prevenire care au intrat imediat în vigoare pentru o perioadă nedeterminată. Potrivit ordonanţei adoptate de regiune, masca a devenit obligatorie în exterior şi indiferent de distanţa dintre persoane.
„Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric. Am decis, prin urmare, să luăm măsuri de precauţie”, au declarat preşedintele regiunii, Giovanni Toti, şi primarul Marco Bucci. Obiectivul "este de a elimina din faşă focarul potenţial", au adăugat ei.
La fel ca vecinii săi europeni, Italia se confruntă cu o resurgenţă a contaminării cu coronavirusul, însă de o mai mică amploare decât în ţări ca Franţa şi Spania. În peninsulă s-au înregistrat 1.640 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de 10.799 în Spania şi 13.072 în Franţa.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri