Încărcătura virală a variantei Delta, de 300 de ori mai contagioasă decât cea inițială. STUDIU

Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Un studiu sud-coreean susține că persoanele bolnave cu varianta Delta a infecției COVID au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate.

Persoanele infectate cu varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele infectate cu varianta originală atunci când sunt observate primele simptome, potrivit unui studiu sud-coreean.

Dar încărcătura virală scade apoi treptat, ajungând să fie până la 30 de ori mai mare după patru zile şi de peste 10 ori mai mare după nouă zile, pentru ca după 10 zile nivelul ei să fie comparabil cu cel al altor variante ale coronavirusului, relevă studiul realizat de Agenţia Coreeană pentru Controlul şi prevenirea Bolilor (Korea Disease Control and Prevention Agency - KDCA).

O încărcătură virală mai mare înseamnă că virusul se transmite mult mai uşor de la o persoană la alta, crescând astfel numărul îmbolnăvirilor şi al spitalizărilor, explică un responsabil sanitar sud-coreean, Lee Sang-won. ''Dar aceasta nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata ei de transmitere este de 1,6 ori faţă de varianta Alpha şi aproximativ dublă faţă de varianta originală'', remarcă acesta.

În cadrul studiului a fost comparată încărcătura virală a 1.848 de pacienţi infectaţi cu varianta Delta cu cea a altor 22.106 de persoane infectate cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel